Friends hayranları yasta: Chandler karakterini canlandıran Matthew Perry yaşamını yitirdi

90'lı yıllarda hayatımıza giren ve bir daha çıkmayan Friends dizisinin sevilen Chandler Bing karakteriyle küresel şöhrete erişen Matthew Perry, 54 yaşında yaşamını yitirdi. Yaşamı boyunca sağlık sorunlarıyla uğraşan Perry, ilk belirlemelere göre evindeki jakuzide boğuldu.

Kültür Sanat 29 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Matthew Perry, 54 yaşındaydı.

Televizyon tarihinin en sevilen sit-com’larından Friends’in baş rollerinden Chandler Bing’i canlandıran oyuncu Matthew Perry, 54 yaşında hayatını kaybetti. Polis açıklamasına göre Perry, evindeki jakuzide boğulmuş halde bulundu. Los Angeles Polis Departmanı’nın yaptığı araştırmanın detaylarına ulaşan kaynaklar, olay yerinde herhangi bir uyuşturucu madde olmadığını aktarıyor.

Cumartesi sabahı evinden dışarı çıkan ve 2 saatlik sporun ardından evine döndüğünde asistanını bir iş için dışarı gönderen Perry’yi, 2 saat sonra eve geri dönen asistanı jakuzide hareketsiz bulmuş ve 911’e haber vermiş. TMZ’nin haberine göre, Perry’nin ölümüne ilişkin bu sporun ya da daha sonra evde yaptığı herhangi bir şeyin etkili olup olmadığı belirsiz.

10 sezon boyunca yayınlanan ve tüm dünyada devasa bir hayran kitlesine ulaşan Friends dizisinin yayınlanan 234 bölümünde de rol alan Perry en çok bu rolüyle bilinse de başka dizi ve filmlerde de rol almıştı.

Alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ediyordu

Canlandırdığı karakterlerin yaydığı neşenin aksine Perry, büyük acılarla yaşamını sürdürmüştü. Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı nedeniyle defalarca rehabilitasyon merkezlerine gitmiş, bu bağımlılıklardan kurtulmak için yoğun mücadele vermişti. Bağımlılıklarından kurtulduğunu açıklasa da tüm dünyanın dikkat kesildiği Friends Reunion’daki görüntüsü hayranlarını endişelendirmişti.

Bağımlılığın yanı sıra sağlık sorunları da yaşamış ve ülserin oluşturduğu problemler nedeniyle acil ameliyata alınmış ve bundan kurtulablmişti.

Matthew Perry, söyleşilerinde geride bırakmak istediği izi de belirtiyordu. Nasıl anılmak istediğine dair şöyle bir cevap vermişti: “Hayatı yaşayan, iyi sevilen ve insanlara yardımcı olan bir adam olarak anılmak isterim. Bana rastlamak iyi bir şeydi, kötü bir şey değil.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.