Londra Moda Haftası’nda çaylar Türk tasarımcıdan

Genç Türk tasarımcı Tuncer Tonun bugün sona eren Londra Moda Haftası'nda Acem bardağı tabağı ya da kahveci çay tabaklarını tasarımlarının merkezine yerleştirerek şov yaptı.

Popüler 20 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kahvelerde kullanılan kırmızı beyaz çay tabakları Tuncer Tonun'un koleksiyonunda şekilde şekle girdi

Bildiğiniz klasik çay tabaklarıyla süslenmiş bir kıyafet giymek ister misiniz? İngiltere’de yaşayan Türk tasarımcı Tuncer Torun’un dün Londra Moda Haftası kapsamında yaptığı defile izleyenlere tam da bu soruyu sorduruyor.

Tuncer Tonun ‘The Secret Behind The Curtains’ (Perdelerin Ardındaki Sır) koleksiyonuyla 2019’da Britanya’nın en iyi tasarımcısı ödülünü kazanmıştı.  Tonun dün sona eren Londra Moda Haftası’nda Anatomy of Confession koleksiyonunu gösterdi. Aralarında öyle parçaları vardı ki modayla ilgilenen ilgilenmeyen herkesin dikkatini  çekti.

Zarafet cesaretten gelir

Türk kültürünün geleneksel temalarını koleksiyonlarına sık sık taşıyan Tonun bu kez Acem çay tabağı veya kahvehane tabağı olarak bilinen kırmızı çizgili klasik çay tabaklarını kullanarak sıra dış işlere imza attı.

Geri dönüşümden doğaya, kadından nostaljiye pek çok konuya değinen Tuncer Tonun “Kadının zarafeti cesaretinden gelir. Kadının gücünden çekinmek yerine, o gücün sunduğu muazzam bereketten beslenmeyi öğrenmeliyiz. Böylece yaşamın dengesini yakalamakla kalmayacak, aynı zamanda bu dengenin sağladığı muhteşem enerjiyle bütün olmayı da öğreneceğiz” diyor.

Tuncer Tonun mesleğe Bahar Korcan’ın yanında asistan olarak başladı. İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tekstil ve moda bölümünü birincilikle bitirdi ve gelecekteki çalışmaları için burs kazandı. Sektörün içinde tanınıyordu ama Tarkan’la işbirliği yapınca daha da popüler oldu; onun için konser sahneleri ve video kostümleri tasarlıyordu.

Tuncer Tonun defile sonunda seyircileri selamlıyor

2019’da Tuncer Tonun Londra’nın moda haftasında ‘Fashion’s Finest’ gösterisinde yer aldı. “Perdelerin Arkasındaki Sır” adlı koleksiyonuyla birinci oldu ve Britanya’nın en iyi tasarımcısı seçildi. Londra’da yaşayan modacı Tuncer Tonun Couture adı altında tasarım yapmaya devam ediyor.

Defilenin sonunda kadına şiddete son mesajı vardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler