Tülin Özen: Biz daha rahattık, oyuncu olmak yetiyordu, o kadar güzel olmaya gerek yoktu

Tülin Özen kadın oyuncu kavramının eskiden daha farklı olduğunu anlattı: Biz daha rahattık, oyuncu olmak yetiyordu, o kadar güzel olmaya gerek yoktu.

Magazin 5 Mayıs 2024
Tülin Özen'in 21 bin takipçili X hesabından...

Günümüzün kadın oyuncu profiline pek uymayan Tülin Özen neden böylesini tercih ettiğini anlattı. Hürriyet’ten Hakan Gence’ye konuşan Özen son olarak başrol oyuncusu olduğu ‘Tereddüt Çizgisi’ filmiyle Venedik Film Festivali’ne katılması, ancak kırmızı halıda boy boy pozları çıkan kadın oyunculardan biri olmamasıyla ilgili şunları söyledi: “O festivalin tercihi diye düşünüyorum. Festival kendine öyle bir kulvar açmış, oradan tanıtım yapıyor. O arkadaşlar da o tanıtımı yapmak üzere oraya gidiyor. Ama benim gittiğim festivalle onların gittiği festival aynıymış gibi hissetmiyorum.”

Nedenini ise şöyle açıkladı: “Çünkü o sırada ben bilet kuyruklarında başka yönetmenlerin filmlerini ve söyleşilerini takipte oluyorum. Yani benim gündemimle oradaki diğer arkadaşlarımın gündemi tamamen başka.”

Popüler olmayı seçmediği için pişman mı peki? “Ben seçmedim diye bir şey yok. Bir işim varsa röportaj veriyorum, fotoğraf çektiriyorum. Sanırım biraz dönemle de alakalı, bizim başladığımız yıllarda sosyal medya ve bu kadar büyük baskı yoktu. Biz daha rahattık, oyuncu olmak yetiyordu, o kadar güzel olmaya gerek yoktu. Şimdi yeni başlayanlar için büyük bir ağırlık ve baskı olduğunu düşünüyorum.”

Çoğu kadın popüler oyuncu aynı zamanda influencer artık. Özen bu konudaki düşüncelerini şöyle anlattı: “İkinci bir meslek yapıyorlar diye düşünüyorum. Nasıl birçok oyuncu arkadaşım iş bulamadığında kafede çalışabiliyorsa onlar da herhalde influencer’lık yapıyor. Ama bu başka şeylere yol açabiliyor, mesela oradaki takipçi sayıları çok kıymetli oluyor. Oyuncular ona göre seçilir bir hale geliyor.”

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.