Naomi Watts ‘menopoz markası’ Stripes’ı lüks devine sattı

Fransız lüks devi LVMH ünlü sinema oyuncusu Naomi Watts'ın kurduğu menopoz odaklı bakım ve lifestyle markası Stripes'ı satın aldı.

Popüler 4 Temmuz 2024

Avustralyalı oyuncu Naomi Watts 2022’de kurduğu menopoz odaklı bakım ve lifestyle markası ‘Stripes’ı Fransız lüks devi LVMH bünyesindeki L-Catterton’a sattı. Avustralyalı yıldız kendi deneyiminden yola çıkarak kurduğu markayla kadınların hayatında önemli bir dönemeç olsa da hakkında çok konuşulmayan menopozu normalleştirmek istemişti.

Pazar büyük, sorun gerçek

Fast Company’nin haberine göre L-Catterton’ın kurucu ortağı Whitney Casey büyük ve hâlâ büyük ölçüde boş olan menopoz odaklı güzellik ve bakım ürünleri pazarına neden girdiklerini şöyle anlattı: “Bu pazardaki insanların gerçek sıkıntıları ve ihtiyaçları var. Kadınların başvurabileceği bir uzman veya otorite yok.”

L-Catterton ve ortağı biyoteknoloji şirketi Tally Health menopoz odaklı yatırım yapmak için 20’den fazla girişimi incelenmiş, Stripes’a yatırım yapmak iki sebeple doğru gelmiş. Birincisi Stripes’ın maddi zorluk yaşaması ve markanın devam edebilmek için paraya ihtiyacının olması. İkincisi Naomi Watts’ın markasının yüzü olması: “Ünlülerin desteklediği markaları özellikle arıyor değildik. Ancak Watts’ın kendisi de menopoz konusunda mücadele vermişti. Internette sorunlarına çare arayan kadınlardan farklı değildi. Dolayısıyla otantikti.”

King Kong, tsunami, menopoz

Watts Stripes’ı kurarken menopoz deneyiminden şöyle bahsetmişti: “Oyunculuk kariyerim boyunca tsunamiden kaçıp kurtulmayı başardım, King-Kong’la yüz yüze bile geldim. Ama erken menopoza hazırlıksız yakalandım. Geceleri ter içinde uyanıyordum. Cildim kuruydu ve kaşınıyordu. Hormonlarım altüst olmuştu. Kafam karışıktı, kendimi yalnız hissediyordum. Bedenimi kontrol edemiyordum. Stripes’ı kurdum, çünkü hepimiz desteklenmeyi, çözümleri ve bunları konuşabileceğimiz bir alanı hak ediyoruz.”

Watts satıştan sonra bu vizyonu gerçeğe dönüştürmek için daha fazla kaynağa sahip olduğunu söylüyor: “Plan her zaman ölçeklenmekti. Küresel olarak genişliyoruz ve kadınların ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla ürün üretiyoruz.”

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.