Şef Mehmet Yalçınkaya üç parmağını nasıl kaybettiğini anlattı

MasterChef Türkiye yarışmasının jüri üyelerinden Mehmet Yalçınkaya üç parmağını sanılanın aksine mutfakta çalışırken değil sokakta oynarken kaybettiğini anlattı.

Popüler 28 Haziran 2024
Şef Mehmet Yalçınkaya

MasterChef Türkiye’de yarışmacı seçmeleri devam ediyor, izleyici her programda yeni hikayelerle buluşuyor.

Dün geceki yayında da dokunaklı hatta acıklı bir hikaye vardı. Melek Baba’nın parmaklarının olmadığını ve sürekli elini saklamaya çalıştığını gören şef Mehmet Yalçınkaya, yıllar önce parmaklarını kaybetmesine sebep olan kazayı anlatarak yarışmacıya destek verdi.

Mehmet Yalçınkaya “Ben bugüne kadar bu konuya hiç değinmedim. Sendeki saklanma olayını kırabilmek için ben de hikayemi anlatabilirim. Ben de 5 yaşındayken yaşadım bu olayı. Hikayelerimiz benzer… Arkadaşlarımla oynarken 3 parmağımı kaybettim. Seni anlıyorum. Kolay olmuyor” diye konuştu.

Yalçınkaya şef olmak için dezavantaj sayılabilecek durumla ilgili şöyle devam etti: “İş görüşmesine gittiğinizde saklanırsınız çünkü kimse sizi işe almayacakmış gibi gelir. İşe aldıktan sonra da acaba bu işi yapabilecek mi diye yanınıza başka insanlar gönderirler. Çok yakın akrabalarımızdan biri bana kız verilmeyeceğini düşünüyordu. Ben çoğu iş yerine alındım ve kariyer yaptım. Şimdi de gördüğün gibi burada jüriyim. Kolay bir yol değil ve maalesef bakış açıları her zaman fiziğedir. Askerlik şubesine gittiğimde elimi saklamıştım beni askere alsınlar diye. Şehre gelip askerleri gördüğümde onlara elimi sakladığımı söylemiştim. Onlar da gidip doğruyu söylememi istediler. Bu bir lanet değil, bir kaza.”

İki arkadaş oynarken kaza geçirdim

“Kapının önünde iki arkadaş oynarken geçirdiğim bir kaza. Çoğu insan buna ‘Bir kıyma makinasında oldu’ diyor. Hayatımızda yaşadığımız kazalar bizi daha çok tutunmaya sevk ediyor. Bazı insanlar eli yok, kolu yok, vücudunun yarısı olmayanlar var. 11 yaşında çıraklıkla başladığım hikayemde kimse benim aşçı olacağıma inanmadı. Bu bana her zaman hırs ve tutunma verdi. Herkesten fazla çalıştım.”

Çocuklarım elimi dövme yaptırdı

“Benim iki çocuğumun dövmeleri elimdir. Senin bu halini sevenler de olacaktır. Çocuklar dövmeyi yaptırdıktan sonra acaba etkilenir miyim diye bana bir sene sonra gösterdiler. Mesela Danilo ve Somer her zaman eti beni zorlamamak için kendileri keser. Bunu da çaktırmazlar. Türkiye’nin en büyük televizyon kanallarından biri bana önyargılı davranmadan buraya jüri yaptı. Bu iki arkadaşım benim elimle ilgili hiçbir şey konuşmadı, sormadı. Sen de her şeyi bırakarak hayata dimdik sarılmaya devam ediyorsun. Ben buradayım. Ben de bu vesileyle biraz ilham oldum herhalde.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.