Şevval Sam Harbiye Açıkhava’da esti: 30 yılı temize çektim

Şevval Sam 30'uncu sanat yılını dün gece Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nde verdiği konserle kutladı. Her telden şarkılarla horon tepti, halay çekti, Ahır Kapı Roman Orkestrası'yla göbek attı. Sahneden inip seyircilerin arasına karıştı.

Popüler 1 Temmuz 2024

Şarkıcı ve oyuncu Şevval Sam dün Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sanat hayatının 30’uncu yılını özenle hazırlanmış bir konserle kutladı. Bir Rumeli türküsüyle Atatürk’ü, ‘Hayde’yle Kazım Koyuncu’yu, ‘Ahirim Sensin’le Neşet Ertaş’ı, ‘Huysuz ve Tatlı Kadın’la Müzeyyen Senar’ı andı.

Bana kendimle dürüstçe ilişki kurmayı öğretti

Şevval Sam, Leman Sam

Sanatçıyı izleyenler arasında annesi Leman Sam, konsere geç de olsa gelen oğlu Taro Emir Tekin de vardı. Anne kız Şevval Sam’ın 1994’te bestelediği ‘Gül Güzeli’ ve ‘Gidecek Yolumuz Var’ şarkılarını sahnede ilk kez beraber söyledi. Sam annesinden bahsederken “Hayatla ve kendimle dürüstçe ilişki kurmayı ondan öğrendim” dedi.

İki beyaz elbise, atletik bir beden, yeşil gözler

Şevval Sam yaklaşık üç saat süren konserde iki beyaz elbise giydi. İlki önü kısa arkası uzun tafta kumaştan dikilmiş straples balon etek bir kostüm, ikinci yarıdaki daha hafif kumaştan dikilmiş uçuş uçuş bir elbiseydi ve gelinliği andırıyordu. Her ikisi de 50 yaşındaki şarkıcının egzersiz yaptığını gösteriyordu.

Hayde gidelum hayde

Konser 2005’te kaybettiğimiz Karadenizli müzisyen Kazım Koyuncu’nun da sık sık söylediği Karadeniz türküsü ‘Hayde’ ile başladı. Sam konserde sık sık Karadenizli olmadığı halde bu bölgeye olan ilgisini ve sevgisini vurguladı. Zaman zaman Karadeniz şivesiyle konuştu, Lazca şarkı söyledi. Açıkhava’da ilk kez Kazım Koyuncu’yla sahneye çıktığını anlattı.

Atatürk’e Rumeli Türküsü, ‘huysuz ve tatlı kadın’a selam

Şevval Sam’ın andığı isimler arasında ‘Bu ülkede özgürce yaşayabiliyorsam, sahnede şarkı söyleyebiliyorsam, bunu Mustafa Kemal’e borçluyum’ diyerek bir Rumeli türküsü okuduğu Atatürk, şarkılarını söylediği Müzeyyen Senar ve ‘Evvelim Sen Oldun Ahirim Sensin’ türküsüyle yad ettiği Neşet Ertaş da vardı.

Müzeyyen Senar ve Atatürk Şevval Sam’ın şarkılarına ilham verdi

Şevval Sam’ın Türk sanat müziğinden arabeske, poptan fanteziye geniş repertuarı sahne şovlarıyla çok daha renkli hale geldi. Sanatçıya horonda Samet Kölemen ve ekibi, tulumda KOPA ve Burak Yanbak eşlik etti. Ahır Kapı Roman Orkestrası’yla beraber seslendirdiği şarkılar ve dans gösterisiyle seyirciler de ayağa kalktı.

Ahır Kapı Roman Orkestrası ve dansçıları

Müzik rehberim oldu

Şevval Sam “Müzik her zaman benim için rehber oldu. Her zaman müziğin farklı renklerini gördüm ve söyledim. Zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor… Konuşma hazırlamadım, yılları geriye sarıp için yepyeni bir repertuvar hazırladım, 30 yılı temize çektim. Bunca yılı şarkılarımla anlatmak istiyorum” dedi.

Şevval Sam şarkıların bir kısmını seyircilerin arasında söyledi

Bir ara seyircilerin arasına inip birlikte şarkı söyleyen sanatçının en büyük teşekkürü kendisine yıllar boyu eşlik eden dinleyicileriydi: “1994 yılında Süper Baba ile başlayan serüvenimle 30. yılımı kutluyorum. Bu yolculukta hep sizlerle birlikteydim. Sizlerle büyüdüm, öğrendim, iyileştim, güldüm, ağladım ve her daim sevginizle ödüllendirildim. Benimle bu yolda yürüdüğünüz için teşekkür ederim” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.