Suphiye Orancı konuştu: Benim kızlarım kimseyi ilgilendirmez

Metin Akpınar'ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu'nun aradığı anne Suphiye Orancı Almanya'daki evinde bulundu. Kapısına gelen komşusuyla diyafondan konuşan Orancı "Benim kızlarım kimseyi ilgilendirmez" diyerek konuşmak istemediğini söyledi.

Gündem 18 Nisan 2024
Suphiye Orancı'nın altı kızından dördü songül, Dilara , Sevgi, Duygu

Türkiye’nin konuştuğu Suphiye Orancı’nın dört kızından ikisi biyolojik babaları Metin Akpınar’a açtıkları tazminat davasına hazırlanıyor, biri diğeri Uğur Dündar’a açtığı babalık davasını devam ettiriyor. Songül adlı dördüncü kardeş ise babasıyla ilgili şimdilik herhangi bir isim telaffuz etmiyor.

Duygu ve Sevgi Nebioğlu, Dilara Gülatan ve dördüncü kardeş bir yandan da Almanya’da yaşayan annelerine ulaşmaya çalışıyor. Sebebi bulmacaya dönen hayatlarındaki eksik parçaları tamamlamak ve devam eden davalar için onun tanıklık etmesini sağlamak.

Dört kız arasında köklerini bulmak için en çok çaba sarf ettiği söylenen Duygu Nebioğlu bugün ikinci kez Müge Anlı’nın programına katıldı. Programa gazeteci Uğur Dündar’a babalık davası açan Dilara Gülatan da telefonla konuk oldu. Ve bugün herkesin aradığı anne Suphiye Orancı’dan da ses geldi.

Diafondan konuştu

Orancı Almanya’nın Düsseldorf şehri yakınlarında Alman eşi ve iki kızıyla yaşıyor. Dün Müge Anlı’nın bir izleyicisi programını izledikten sonra Suphiye Orancı’nın kapısına gitti. Orancı kapıyı açmadı, ancak diyafonda konuşmak istemediğini söyledi. Müge Anlı’dan öğrendiğimize göre “Kocam evde, bu konuyu konuşmak iyi fikir değil” dedi. “Kızlarınızın size ihtiyacı var” sözü üzerine de “Benim kızlarım kimseyi ilgilendirmez” diye cevap verdi ve ısrar devam ederse polis çağıracağını söyledi.

Suphiye Orancı’da düğümlenen hikaye Ekim 2023’te Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’ın biyolojik kızı olduğunu açıklamasıyla başladı. Baba kız ilişkisi mahkeme kararıyla da onaylandı. Ardından Duygu’nun ikiz kardeşi Sevgi ortaya çıktı. Doğal olarak o da Metin Akpınar’ın kızıydı, o da ünlü oyuncunun nüfusuna geçti.

Geçen hafta Suphiye Orancı’nın dört kızı daha olduğunu öğrendik. İkisi halen Almanya’da birlikte yaşadığı kocasından, diğer ikisi Türkiye’de ve tıpkı bir zamanlar Duygu ve Sevgi Nebioğlu’nun yaptığı gibi onlar rda babalarını arıyor.

Bunlardan Dilara Gülatan hafta başında biyolojik babasının Uğur Dündar olduğunu iddia etmişti. Dündar baba olmadığını DNA raporuyla kanıtladığını söyledi, ancak Dilara Gülatan avukatıyla verdikleri karar gereği rapora itiraz edeceklerini anlattı.

Bugünkü canlı yayında ayrı babalardan olan iki kardeş anneleri Suphiye Orancı’ya çağrıya devam etti. İletişim kurmak ve gerçekleri ondan duymak, babaları hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini söylediler.

Hikayenin başı bu gazete kupüründe

Suphiye Orancı ikiz kızlarını 1988’de Antalya’da dünyaya getirdi. İkizler iki aylıkken dört ve iki yaşlarındaki diğer iki kızıyla birlikte onları Antalya Kemer’in Tekirova köyünde Şener ailesine bıraktı. Anlaşmaya göre kızlara bakmaları karşılığında aileyle bir miktar para verecekti. Ancak bir daha gelmedi.

Bu durum o dönem Hürriyet Gazetesi Kemer muhabiri tarafından “Dört çocuğunu yoksul bir aileye bırakıp kaçtı” başlığıyla haberleştirildi.  Haber üzerine Suphiye Orancı muhabire mektup yazdı, cezaevinde olduğunu, çıkınca kızlarını alacağını, ikizlerin babasının Metin Akpınar olduğunu söyledi. Muhabir o mektubu da haber yaptı ancak canlı yayında söylediğine göre haber Hürriyet gazetesinde yayımlanmadı.

Kısa süre sonra Antalya Valiliği duruma elkoydu ve dört kız devlet gözetiminde yetiştirme yurduna verildi.

Bu düğümü kayıp anne Suphiye Orancı çözebilir

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.