Telefonunu almaya çalışırken kayaların arasına düşen kadın yedi saat tepetaklak bekledi

Avustralya'da iki dev kayanın arasına düşürdüğü telefonunu almaya çalışırken araya düşüp sıkışan kadın tam yedi saat tepetaklak kurtarılmayı bekledi. 

Popüler 22 Ekim 2024
Kadının yalnızca ayakları görünüyordu.

Avustralya’nın Hunter Valley bölgesinde 23 yaşında genç bir kadın arkadaşlarıyla yürüyüş yaptığı sırada hayatı kelimenin tam anlamıyla tepetaklak oldu. İki dev kaya arasına düşürdüğü telefonunu almaya çalışırken kaydı ve kendisi de baş üstü kayaların arasına sıkıştı.

Kayaların arasındaki üç metre uzunluğundaki yarığa sıkışıp kalan kadının kurtarmak bir süre arkadaşları uğraştı. Daha sonra olay yerine acil yardım ekipleri gitti. Ancak onların da işi kolay değildi. Tam yedi saat boyunca polis, ambulans ve itfaiye ekipleri ile kurtarma gönüllüleri kadını sıkıştığı yerden çıkarmaya çalıştı.

Kurtarma operasyonunda çalışan görevlilerden biri “10 yıllık kariyerimde böyle bir durumla karşılaşmadım” dedi.

Kadına ulaşmak için bazı kayalar yerinden oynatılıp tahtalarla sağlamlaştırılan güvenli bir ulaşma noktası oluşturuldu. Hassasiyetle yürütülen kurtarma operasyonu sırasında 500 kiloluk bir kaya vinç yardımıyla yerinden oynatıldı ve sonunda kadın sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Kadın gözetim altında tutulmak için hastaneye kaldırılırken telefonu kayaların arasında kalmaya devam etti.

Ormanlık parkta şöyle bir gezmeye çıktı, yolunu kaybetti, 10 gün su içerek hayatta kaldıOrmanlık parkta şöyle bir gezmeye çıktı, yolunu kaybetti, 10 gün su içerek hayatta kaldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.