Vegan kadın Galata Köprüsü’nü karıştırdı: Bir kova balığı denize döküp kaçtı

İstanbul Galata Köprüsü'nde 65 yaşındaki Ahmet Gökçebay'ın saatlerce süren emeği bir kadının balıkları satın alma bahanesiyle denize dökmesiyle çöpe gitti.

Popüler 8 Şubat 2026

65 yaşındaki Ahmet Gökçebay, dondurucu soğuğa aldırış etmeden sabahın erken saatlerinde Galata Köprüsü’ne gelerek oltasını denize attı. Öğle saatlerine kadar yaklaşık 2,5 kilogram istavrit tutan Gökçebay’ın yanına yaklaşan kimliği belirsiz bir kadın balıkları satın almak istediğini belirtti. Gökçebay’ın güvenini kazanan kadın dolu balık kovasını teslim alır almaz beklenmedik bir hamle yaptı ve tüm balıkları yeniden denize boşalttı.

ATV’nin haberine göre neye uğradığını şaşıran yaşlı balıkçı saatlerce verdiği emeğin bir anda yok edilmesine tepki gösterince gerginlik tırmandı. Kendisini “Ben veganım, hayvanları yemeyin, kendinize alternatifler üretin” sözleriyle savunan kadın Gökçebay’ın haklı itirazlarına “Sana bir tane koyarım” diyerek saygısızca karşılık verdi. Satın alacağını vaat ettiği balıkların parasını da “Param yok” diyerek ödemeyen kadın çevredeki vatandaşların tepkisi artınca hızla olay yerinden uzaklaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.