Üniversite hastanelerinden de MHRS’le randevusu alınacak

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) yeni dönem Pazartesi günü başlıyor. Üniversite hastanelerinin de sisteme dahil edileceği uygulama 1 Eylül’den itibaren pilot olarak iki hastanede devreye girecek.

Sağlık 28 Ağustos 2025
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne (MHRS) üniversite hastaneleri de ekleniyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yeni uygulamanın 1 Eylül’den itibaren pilot olarak iki üniversite hastanesinde başlayacağını açıkladı.

Uşak ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma çabalarının devam ettiğini vurguladı. Bu kapsamda, bazı üniversite hastanelerinde MHRS üzerinden randevu alınabileceğini belirtti.

Yozgat Bozok ve Pamukkale Üniversiteleri Seçildi

Memişoğlu, “Pilot olarak Yozgat Bozok ve Pamukkale üniversitelerinde 1 Eylül’den itibaren uygulamaya geçiyoruz.” dedi.

Sağlık Hizmetlerinde Kalite Artışı Hedefleniyor

Bakan, “Tüm sağlık hizmeti sunulan alanların daha iyi olması için çaba harcıyoruz. Hastanelerimizi, yalnızca üniversite ya da özel hastane olarak değil, milletimize hizmet eden kuruluşlar olarak görüyoruz. Her türlü desteği sağlayarak daha iyi sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.