CHP’nin parti meclisi değişti: Belediye başkanı olan iki isim görevden ayrıldı

Yerel seçimlerin ardından CHP'den belediye başkanı seçilen iki parti meclisi üyesinin yerine yedek üyelerden Sezgin Tanrıkulu ve İsmail Atakan Ünver girdi.

Siyaset 4 Nisan 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen iki üyenin ardından CHP PM’nin yeni üyeleri Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver oldu.

31 Mart’taki yerel seçimlerde CHP’nin parti meclisi üyeleri Hüseyin Can Güner Ankara Çankaya Belediye Başkanı, Bülent Nuri Çavuşoğlu ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Siyasi partiler kanununa göre belediye başkanları partilerinde yönetici olarak görev alamadıkları için iki isim parti meclisi üyeliğinden ayrıldı.

İki isim yerine yedek listedeki Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Karaman milletvekili İsmail Atakan Ünver CHP’nin yeni PM üyeleri oldu.

Dört vekil de belediye başkanı oldu

Diğer yandan yerel seçim yarışına katılan 26 milletvekilinden CHP’li dört isim belediye başkanlığını kazandı. Dört isim de yarışı vekil oldukları ilde kazandı: CHP Grup başkanvekili olan Burcu Köksal Afyonkarahisar, Abdurrahman Tutdere Adıyaman, Hasan Baltacı Kastamonu, Ahmet Önal da Kırıkkale’de belediye başkanlığını kazandı.

Seçimi kazanan milletvekillerinin göreve başlamasıyla CHP’nin Meclis’teki koltuk sayısı 125’e düşecek.

'DEM Parti' sözleri tartışma yaratmıştı: CHP'li Burcu Köksal, Afyonkarahisar'ı aldı‘DEM Parti’ sözleri tartışma yaratmıştı: CHP’li Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ı aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.