DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz: ’14 Mayıs’ta İmralı’nın da kapısını parça parça edeceğiz’

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Mardin'deki seçim mitinginde "Biz 14 Mayıs'ta İmralı'nın da kapısını parça parça edeceğiz, tecride son vereceğiz" dedi.

Siyaset 6 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçime kısa bir süre kala birçok ilde peş peşe mitingler düzenleniyor. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de Mardin Kızıltepe’deki seçim mitinginde konuştu. Mitingde 14 Mayıs’taki seçimlerde iktidarın değişeceğini ifade eden Aydeniz, iktidarın ‘Kürt düşmanlığı’ yaptığını söyledi. Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan konuştuğunda barış ve demokrasinin öne çıkacağını ileri süren Aydeniz, “Bu nedenle tecridi ağırlaştırıyorlar” dedi.

Aydeniz, “Bu politika, tecrit politikası üzerinden de tüm halkı tecrit altına almak istiyor. Ancak onlar da biliyorlar ki sayın Öcalan konuştuğu zaman barış öne çıkacak, sayın Öcalan konuştuğunda demokrasi gelişecek, sayın Öcalan konuştuğunda onurlu bir barış konuşacak aynı zamanda. Bu nedenle tecridi ağırlaştırıyorlar. Ama biz 14 Mayıs’ta İmralı’nın da kapısını parça parça edeceğiz, tecride son vereceğiz” diye konuştu.

Erdoğan'ın liste ortağı büyük çam devirdi: Af yetkisini Öcalan için de kullanabilirErdoğan’ın liste ortağı büyük çam devirdi: Af yetkisini Öcalan için de kullanabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler