Erdoğan sessizliğini bozdu: Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gün sonra Riyad'daki krizle ilgili konuştu. Olay siyasete malzeme ediliyor diyen Erdoğan atılması gereken adımları attıklarını söyledi, CHP'ye yüklendi

Siyaset 31 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde oynanması planlanan ama çıkan Atatürk krizi nedeniyle oynanamayan Süper Kupa final maçı hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuştu.

Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Biz futbol başta olmak üzere Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz” dedi. Sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Erdoğan ”Bunun sporumuza hiçbir faydası yoktur” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz” dedi.

‘Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir’

Konuşmasının kısa bir bölümünde Süper Kupa finali ve sonrasında yaşananlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunları ülkenin ve milletin menfaatine, demokrasimizin hayrına olan hiçbir meselede ortalıkta görmezsiniz” diyerek muhalefete yüklendi. Riyad’daki krizin ana nedeni olarak gösterilen İstiklal Marşı ve Atatürk hakkında ise, “Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir” dedi, bani, yani bina eden kurucu kelimesiyle, “Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Düne kadar ‘Siz Atatürk’ün askeri değil itlerisiniz’ diyenlerle kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye’nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini bizim nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor” dedi.

Erdoğan Riyad’daki maçın ertelenmesiyle ilgili ise, “Hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz” diye konuştu, “Dünkü hadiseden dolayı futbolseverlere ve spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm kulüplerimizden sporun barışı, dayanışmayı, iş birliğini temsil eden fair play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Süper TürkiyeSüper Türkiye

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.