Sinan Ateş cinayeti için hızlı ve ilginç bir siyasi trafik var

Sinan Ateş cinayeti Ankara'nın gündeminden düşmüyor. Merhum Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP lideri Özgür Özel'in ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la da bir araya geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli de imalı bir konuşma yaptı.

Siyaset 12 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin gençlik örgütü Ülkü Ocakları’nın eski Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’da sokak ortasında öldürülmesinden beri Türkiye bu cinayeti konuşuyor. Savcılık cinayetle ilgili davasını Sinan Ateş’in öldürülmesinden ancak 17 ay sonra açabildi; bu dava bile tam değil, çünkü savcılık cinayetin olası siyasi ayağıyla ilgili 17 kişiyi ayrıca soruşturmaya devam ediyor. İddianamenin ortaya çıkması sonrası Ateş cinayeti soruşturması konusunda bazı önemli gelişmeler olmaya başladı, bu gelişmeleri sürükleyen isim ise merhum Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş. İşte o Ayşe Ateş birkaç gündür son derece ilginç ve önemli bir siyasi trafiğin de ortasında. Ayşe Ateş iki gün önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşmüştü. Şimdi aynı Ayşe Ateş dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da bir araya geldi. Ayşe Ateş’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek olması, Erdoğan’ın siyasi ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü grup konuşmasında da ima yoluyla yer aldı.

Ayşe Ateş’in dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi küçük de olsa bir sancıyla mümkün oldu. Ayşe Ateş, iki gün önce CHP lideri Özgür Özel’le görüşmesinden sonra, Cumhurbaşkanı tarafından da kabul edileceğini ama randevunun iptal edildiğini gazetecilere duyurmuştu.

Ayşe Ateş o gün şöyle konuşmuştu:

“10 gün önce (Cumhurbaşkanı’nın Özel Kalem Müdürü) Hasan Doğan beni aradı ve Cumhurbaşkanı’nın geçen hafta içinde benimle görüşeceğini söyledi. Ancak hemen akabinde MHP’nin grup toplantısı oldu ve burada Devlet Bahçeli bir söylemde bulundu. Her zaman yaptığı gibi suçluların önüne bir set çekerek bizi karalamakla, iftira atmakla, vatan millet düşmanlığıyla itham etti. Orada bir çağrıda bulundu. Dedi ki ‘Bunların sırtını sıvazlamayın, bunları korumayın.’ Bence, Cumhurbaşkanıyla yapacağım görüşmeden haberi oldu ve burada Cumhurbaşkanına mesaj gönderdiğini düşünüyorum. Bizi korumamasına ve görüşmemesine yönelik bir çağrıda bulundu. Sanırım o sebeple çağırılmadım. Normalde geçen hafta içi bizimle görüşecekti. Bahçeli’nin çağrısı karşılık buldu.”

Fakat Ateş’in bu açıklamalarından kısa süre sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kaynakları görüşmenin birkaç gün içinde yapılacağını duyurdu. Nitekim dün görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı’nın Ankara Beştepe’deki külliyesindeki görüşmede Ateş’in kızları Bengisu ve Banuçiçek de yer aldı.

Ayşe Ateş: Cumhurbaşkanımızın sessizliğinden güç alarak tehdit edenler yarın ne konuşacağını düşünsün

Ayşe Ateş çıkışta görüşmeye dair şunları söyledi: ”Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan, beni ve kızlarımı makamında kabul etti. Büyük bir nezaketle ağırladığı ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca süren görüşmeye Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı’mızın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da eşlik etti. Sayın Cumhurbaşkanımız beni ve kızlarımı tek tek dinledi. Kızlarıma hediye verdi. Şahsına sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızla gerçekleştirdiğimiz görüşme hakkında bilgi almak için arayan bütün basın mensuplarına kısa bir özet geçeceğim: Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden, çocuklarımın aldığı nefesi burnundan getiren, suçu ve suçluyu öven her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün. Çünkü adalet yerini muhakkak bulacak, hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak.”

‘Sayın Cumhurbaşkanımız herkesle görüşebilir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayşe Ateş’le görüşmesinden birkaç saat önce, MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu ve bu konuya ima yoluyla girdi.

Bahçeli, isim vermedi ama bu konuda şöyle konuştu:

“Kulis bilgisi diye servis edilen dedikoduları, yalan rüzgarlarını, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı ikili görüşmelerin çarpıtılmasını hayretle, ibretle takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, herkesle konuşabilir, herkesi dinleyebilir. Bizce hiçbir mahsuru ve sakıncası yoktur. Bizim nazarımızda mahsurlu olan taraf asla astarı olmayan söylentilerin gemiyi azıya alması, saçma sapan iddiaların azgınlaşması, fitnenin kamçılanmasıdır.”

Konuşmanın ardından Bahçeli Instagram hesabından bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafa bir açıklama yazmadı ama mavi taşlı yüzüğünün fotoğrafıydı bu, üstünde de “Allah bana yeter” yazıyor. Fotoğrafta Bahçeli bir dosya tutuyor, bu Meclis’te gösterdiği Aile Destekleri Projesi’ne ait. Yüzük Meclis’teki konuşması sırasında da parmağındaydı.

Bahçeli’nin paylaştığı fotoğraf.

Dava 1 Temmuz’da başlayacak

Ayşe Ateş daha önce Sinan Ateş’in iddianamesiyle ilgili olarak “İddianame adı verilen içi boş kağıt parçasının kabul edildiğini büyük bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayım” diye tepki göstermişti. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin dava 1 Temmuz’da başlayacak. Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada 22 tutuklu hakkında tasarlayarak adam öldürme suçlamasıyla yargılanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.