İBB soruşturması: 4 itirafçıya daha tahliye

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade veren Ogün Soytekin'in de aralarında bulunduğu tutuklu 4 şüpheli tahliye edildi.

Siyaset 20 Haziran 2025
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından yürüttüğü yolsuzluk soruşturması devam ediyor.

Soruşturmada tutuklu bulunan Adem Soytekin’in kardeşi Ogün Soytekin, koruması Murat Erenler, iş kadını Nezahat Kurt ve Bülent Yılmaz etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade verdi. Sulh ceza hakimliği şüphelilerin tahliyesini kararlaştırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.