MİT Başkanı İbrahim Kalın, Irak’ta üs bölgesine gitti

MİT Başkanı İbrahim Kalın temaslarda bulunmak üzere Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca bölgesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Siyaset 4 Temmuz 2025
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

MİT Başkanı İbrahim Kalın, temaslarda bulunmak üzere bugün Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca bölgesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Öte yandan Kalın, Irak’ın kuzeyinde bulunan 1754 No’lu üstte incelemelerde bulundu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı temaslarda bulunmak üzere Hakkari, Yüksekova ve Çukurca bölgesine ziyaret gerçekleştirdi.

MİT Başkanı Kalın, Hakkari Valisi Ali Çelik, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Levent Ergün, diğer askeri ve mülki idare yetkilileri ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmelerde Irak, İran ve Suriye sınır hattının güvenliği, alınan önlemler, bu bölgelerde bulunan üs noktaları, bölgedeki son durum ve gelişmeler detaylı olarak ele alındı.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programında aktardığına göre MİT Başkanı Kalın ziyaret sonrası Irak’ın kuzeyinde bulunan 1754 No’lu üste incelemelerde bulundu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.