Tuncay Özkan: FETÖ’nün değirmenine su taşıyan Yalı Çetesi’nin başı Soner Yalçın

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Tuncay Özkan, hakkındaki iddialara cevap verdi. Özkan, iddiaları ‘iftira’ olarak nitelendirirken kaynağının FETÖ’cüler olduğunu söyledi. Bu iftirayı atanların değirmenine su taşıyanların adresi olaraksa Yalı Çetesi’nden Soner Yalçın’ı gösterdi. 

Siyaset 20 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

14 Mayıs seçimlerinin ardından CHP çevresinde başlayan tartışmalar, seçime dokuz gün kala sürüyor. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Tuncay Özkan hakkında, Soner Yalçın’ın imtiyaz sahibi olduğu OdaTV’de çıkan haberler ve gazeteci Bahar Feyzan’ın iddiaları, sosyal medyanın gündeminde. 

Sahibi olduğu öne sürülen ANKA Haber Ajansı ve KRT TV üzerinden Tuncay Özkan’ın seçim gecesi ‘operasyon yaptığı’ iddialarına, Özkan, sosyal medya hesabından cevap verdi. 

Yayınladığı 15 dakikalık videoda Özkan’ın, duvara, hakkında atılan tweetleri ve yapılan haberlerin fotoğraflarını yapıştırdığı görüldü. 

Özkan, hakkındaki “Islak imzalı tutanakları Saray’a götürüp 95 milyon dolar aldı” iddialarını iftira olarak nitelendirirken kaynağının firari FETÖ’cüler olduğunu söyledi. 

Özkan, Akın İpek’in ortaya attığı iddiaları, FETÖ’cü Cevheri Güven’in sürdürdüğünü, ardından Ergenekon Kumpası’nda kendisini gözaltına alan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü’nün desteklediğini söyledi. 

“Bu alçaklık, şerefsizlik bir itibar suikastine dönüşüyor. Ey FETÖ’cüler, ey alçaklar, ey namussuzlar, satılık olan sizsiniz. İğrenç ilişki içinde olan sizsiniz. Ben satılık falan değilim, hepsiyle ilgili size dava açacağım” diyen Özkan, FETÖ’cülerin yaydığı yalanları halka ve CHP’lilere kabul ettirmeye çalışanlar olduğunu ileri sürdü. 

Amerika’da ve Almanya’da kaçak yaşayan Fethullahçıların iftiralarının doğru olmadığını söyleyen Özkan, “Bu değirmene kim su taşıyor? Yalı Çetesi. Bu çetenin baş aktörü kim? Soner Yalçın” dedi. 

Videoda, Soner Yalçın hakkında “Sayın Genel Başkanımızın seçilmemesi için yaptığı çalışmalar başarısız olunca öfkeli” diyen Özkan, KRT ve ANKA Haber Ajansı’nın kendisine ait olduğunu ileri süren gazeteci Bahar Feyzan’a da cevap verdi. 

KRT ve ANKA Haber Ajansı’nın kendisine ait olmadığını yineleyen Özkan, “Bahar Feyzan, KRT’de işine son verildiği için öfkeli” dedi.

CHP çevresinde bol dedikodulu ve belden aşağı vuruşlu bir vekalet savaşıCHP çevresinde bol dedikodulu ve belden aşağı vuruşlu bir vekalet savaşı

KRT ve ANKA Haber Ajansı’ndaki kişilerin kendisine ara ara danıştığını, soru sorduğunu söyleyen Özkan, bunun nedeni olarak ise “En eski ve en iyi bilenlerinden biri benim” dedi.

Videosunda gazeteci Levent Gültekin hakkında da konuşan Özkan, “Genel Başkanımızın, seçilmemesi, aday dahi olmaması gerektiğini söyleyen ve bunu da 2017 yılında benim söylediğim sözlere dayandırıyor” diye konuştu. 

Özkan, hakkındaki ‘iftira kampanyasının’ seçimden hemen sonra başlamasını ise “Çünkü ikinci seçimimizi engellemeye çalışıyorlar. Biliyorlar ki biz Saray’ı yıkacağız, Erdoğan’ı yeneceğiz. Sanki içeride bir kavga, çatışma varmış gibi gösterip bize kaybettirmeye çalışıyorlar. Başaramayacaklar, biz kazanacağız. 13’üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak” diyerek açıkladı. 

‘Kaset’ yazısı ortalığı karıştırdı: Soner Yalçın pot kırdı, Altan Sancar dava açtı‘Kaset’ yazısı ortalığı karıştırdı: Soner Yalçın pot kırdı, Altan Sancar dava açtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.