Ali Koç başkanlığı bıraktı, Kulüpler Birliği’nde kriz çıktı

Kulapler Birliği'nde Ali Koç başkanlığı resmen bıraktı, kulüpler Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya ile Göztepe Başkanı Mehmet Sepil arasında ikiye bölününce başkanlık seçimi haftaya kaldı.

Spor 4 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ali Koç, Kulüpler Birliği'nde kan değişiminin gerekli olduğunu söyledi.

Kulüpler Birliği, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un başkanlıktan ayrıldığı toplantıda yeni başkan konusunda ‘birlik’ olamadı. Kulüpler Birliği’nin Maslak’taki merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk ve Süper Lig’de yer alan diğer kulüplerin başkan ya da temsilcileri katıldı.

Ali Koç’un yerine başkanlık için adı geçen isimlerden Hasan Arat, toplantı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kulüpler Birliği Başkanlığı’na aday olmayacağını söyledi. Galatasaray’ın desteklediği bilinen Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya ise ‘Başkanlığa adayım’ diye konuştu.

TFF'den 'Merih Demiral'a iki maç ceza aldı' iddiasına anında yalanlamaTFF’den ‘Merih Demiral’a iki maç ceza aldı’ iddiasına anında yalanlama

Toplantıda arasında Fenerbahçe’nin de bulunduğu bazı kulüpler Hasan Arat’ın başkan olmasını istedi. Arat ise Beşiktaş’taki işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek bunu kabul etmedi. Gazateci Tahir Kum’un haberine göre Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya’nın Kulüpler Birliği Başkanlığı’na muhalif olanlar bu kez Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’in ismini öne sürdü. Toplantıda başkanlar arasında tartışma çıktı. Bu yüzden Kulüpler Birliği başkanlığı seçimi haftaya ertelendi.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başkanlık kararı hakkında toplantıya katılan herkesten görüşlerinin alındığını söyledi. Gelecek hafta yeni başkanın seçileceğini belirten Koç, başkanlık görevini sürdürme ihtimali bulunmadığını açıkladı. Koç, “Benim ikinci dönemim. Bence Kulüpler Birliği Vakfında artık taze bir kana ihtiyaç var. O yüzden gelecek hafta yeni başkanımızı açıklayacağız” dedi. Başkanlık için öne çıkan isimler hakkında ise Ali Koç şunları söyledi: “Konuştuğumuz isimler üzerinde onların da ricasıyla hiç bir ismin telaffuz edilmemesinin uygun olacağına karar verildi.”

Toplantı sonrası Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ise “Beni aday gösteren adaylar oldular ama önceliğim Beşiktaş” diye konuştu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş enflasyonu solladı! Kombinelere dev zamFenerbahçe ve Beşiktaş enflasyonu solladı! Kombinelere dev zam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.