Fenertbahçe'de haftalardır olağanüstü genel kurul için imza kampanyaları yapılıyor, hatta önceki gün atılan imza sayısının 10 bini geçtiği bile açıklandı. Ama dün kulüp kendilerine şu ana kadar sadece 229 imza ulaştığını duyurdu.
Fenerbahçe’nin bu yıl ligde yaşadığı başarısızlıklar, gerek taraftar gerekse kulüp üyeleri içinde bir bölüm insanın Ali Koç yönetimini protesto etmesine, Koç’u istifaya çağırmasına neden oldu. Bu rahatsızlıklar, birkaç hafta önce Fenerbahçe’yi olağanüstü kongreye davet etmek için imza kampanyalarına dönüştü.
Kulüp tüzüğüne göre kongre üyelerinin yüzde 25’i talep ettiğinde kulüp olağanüstü seçimli genel kurula gidiyor. Bu mekanizmayı çalıştırmak isteyen muhalif grupların başını da eski başkan Aziz Yıldırım çekiyor. Yıldırım, kendisinin aday olması için geçen yıl Ali Koç’un başkan seçilirken aldığı oydan bir fazlası kadar imza toplanması gerektiğini söyledi. Ali Koç geçen yıl 16 bin 645 oyla seçilmişti.
Önceki gün, Aziz Yıldırım dönemi yöneticilerinden İlhan Ekşioğlu, şimdiden kulübü olağanüstü genel kurula götürmeye yetecek 10 bin imzayı bulduklarını ama imza toplamaya devam edip Aziz Yıldırım’ın istediği rakama da ulaşacaklarını söyledi.
Ancak dün Fenerbahçe kulübü bir açıklama yaparak kulübe teslim edilen imza sayılarını duyurdu.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, tüzükte kongre üyelerine tanınan her hakka, kulüp demokrasisinin temel unsurlarından biri olarak saygı duyulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Ancak unutulmamalıdır ki, Fenerbahçe’nin köklü gelenekleri ve kurumsal kültürü doğrultusunda, kulüp tarihimizde olağanüstü genel kurul hiçbir zaman imza toplanarak gerçekleşmemiştir. Noter aracılığıyla posta yoluyla ulaştırılan beyannameler, hukuk departmanımız tarafından teslim alınmaktadır. 4 Haziran itibarıyla bu yolla 151 beyanname kulübe ulaşmış ve kayıt altına alınmıştır. Yüksek Divan Kurulu’na (YDK) teslim edilen beyannameler, YDK Sekreterliği tarafından hukuk departmanımıza imza karşılığında teslim edilmiştir. 4 Haziran itibarıyla bu yöntemle 78 beyanname alınmış ve kayda geçirilmiştir. Bu bilgiler ışığında, kulübümüze bugüne kadar teslim edilen toplam imza beyannamesi sayısı 229’dur. Süreç, kulübümüz tarafından titizlikle ve yasal çerçevede yürütülmeye devam edecektir.”