İsrail mağdurları: Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor, Emilie Gomis…
Galatasaray’da Nottingham’dan alınan Serge Aurier ve Fulham’dan kiralanan Carlos Vinicius’la birlikte 1959 sonrası profesyonel dönemdeki yabancı futbolcu sayısı 200’e geldi.
Galatasaray kış transferinde iki yabancıya imza attırdı. Fildişili Serge Aurier ve Brezilyalı Carlos Vinicius cim-bomun yeni futbolcuları oldu. Bu iki transferle birlikte Galatasaray tarihindeki lejyoner sayısı 200’e ulaştı.
2009 yazında Lyon’dan alınan Abdul Kader Keita’yla tarihinde ilk kez Fildişili futbolcu sayfası açan Galatasaray, Aurier’le birlikte 15 yıl içinde altı Fildişili oyuncuya kapılarını açmış oldu. Keita sonrası Eboue ve Drogba’yı aynı anda kadrosunda bulunduran sarı-kırmızılılar, şimdi de Zaha ve Aurier’yle aynı ülkeden iki ismi birleştirmiş oldu. Fildişi Sahili vatandaşı Jean Michael Seri’de bir sezon kiralık olarak parçalı formayı terletmişti.
Galatasaray 1959 sonrası en çok Brezilyalılara güvendi. Vinicius bu alanda 24’üncü Brezilyalı olurken bir diğer sambacı Tete de sezon başından beri sarı kırmızılılar için mücadele ediyor. Türk futbolunda milenyum öncesine damga vuran Yugoslav futbolcular Galatasaray tarihinde de bolca bulunuyor. Yugoslavya 16 futbolcuyla cim-boma en çok futbolcu veren ikinci ülke olurken, Galatasaray’ın UEFA kupası yıllarına damga vuran Rumen futbolcular 15 isimle kulüp tarihinde üçüncü sırada bulunuyorlar.
Galatasaray formasını Türk asıllı olup başka ülke vatandaşlığı bulunan tam yedi futbolcu terletti. Bu isimler; İsviçre pasaportu taşıyan Kubilay Türkyılmaz, Hakan Yakın ve Eren Derdiyok ile Almanya vatandaşı olan Pierre Esser, Kerem Demirbay, İsveç Milli Takımı’nda oynayan Jimmy Durmaz ile Avusturya pasaportuna sahip Yusuf Demir.