Super Bowl’un galibi Kansas City Chiefs

Amerikan futbolunun final maçı Super Bowl bu sabaha karşı oynandı. Maçı uzatmalarda San Francisco 49ers takımına karşı oynayan Kansas City Chiefs 25-22 kazandı. Bu Kansas City'nin üst üste ikinci şampiyonluğu.

Spor 12 Şubat 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Amerikan futbolunun zirvesinde şampiyonluk kupası, yani Super Bowl bu sabaha karşı saatlerinde sahibini buldu. Las Vegas’ta oynanan ve Amerikan spor endüstrisinin en renkli ve kârlı gecesi olan maçta Kansas City Chiefs rakibi San Francisco 49ers’ı uzatmalarda gelen sayıyla 25-22 yenmeyi başardı.

Bu Kansas City Chiefs’in üst üste ikinci şampiyonluğu. Amerikan futbol ligi NFL’de son 19 yılda ilk kez bir takım iki yıl üst üste şampiyon oluyor. Şampiyonlukta en büyük pay Chiefs’in oyun kurucusu (quarterback) Patrick Mahomes’indi. Nitekim bu yüzden Mahomes maçtan sonra MVP (en değerli oyuncu) seçildi. Bu Mahomes’in de art arda ikinci MVP’liği.

Maçın bitmesine üç saniye kala Kansas City Chiefs 19-22 gerideydi ama Mahomes’in olağanüstü pası sayesinde takımı touchdown yaptı ve şampiyonluğu kazandı.

https://x.com/NFL/status/1756887665155162348?s=20

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.