TFF, Trabzonspor’a atamayla yanıt verdi!

Süper Lig'in 17'nci haftasında oynanacak olan karşılaşmalarda düdük çalacak hakemler açıklandı. Trabzonspor'un büyük tepki gösterdiği Mete Kalkavan görev aldı. İşte Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçını yönetecek hakemler...

Spor 18 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Mete Kalkavan, Halil Umut Meler'e yapılan saldırıdan sonra hastane önünde hakemler adına açıklama yaptı.

Hakem Halil Umut Meler’e Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca’nın saldırısı nedeniyle bir hafta ara verilen Süper Lig yeniden başliyor. Merkez Hakem Kurulu 17. haftanın hakemlerini açıkladı.

En dikkat çekici atama Mete Kalkavan oldu. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın “Devre arasına kadar görev verilmeyecek. Ocak ayında hakemliği bitirilecek” dediği Mete Kalkavan salı Başakşehir  – Sivasspor karşılaşmasını yönetecek. Trabzonspor Kalkavan’a geçen hafta 1. Lig’de VAR görevi verilmesine üzerine açıklama yaparak TFF ve MHK’ya sert tepki göstermişti. Bordo mavililer kendilerine bu konuda söz verildiğini iddia etmişti. Mete Kalkavan ve Arda Kardeşler Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından hakemler tarafınden sözcü olarak seçilmiş ve hastane önünde açıklama yapmıştı.

Trabzonspor TFF'ye savaş açtı: Kurduğunuz düzeni yerle bir edeceğizTrabzonspor TFF’ye savaş açtı: Kurduğunuz düzeni yerle bir edeceğiz

Mehmet Büyükekşi: Kalkavan için Trabzonspor’a söz vermedik

Riva’da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşen hakemler Trabzonspor’un açıklamasını hatırlatarak bordo mavililere Mete Kalkavan’ın hakemliğinin bitirilmesi için söz verilip verilmediğini sormuş, Büyükekşi ‘Trabzonspor’a bir söz verilmediğini’ söylemişti. Ancak bordo mavililerin sert açıklamasına TFF’den yanıt verilmemesi soru işareti yarattı.

Fenerbahçe’ye Zorbay Küçük, Galatasaray’a Tugay Kaan Numanoğlu

Süper Lig’de zirve mücadelesi veren iki takımdan Fenerbahçe’nin Kayserispor deplasmanındaki maçını Zorbay Küçük yönetecek. Galatasaray- Karagümrük karşılaşmasında ise Tugay Kaan Numanoğlu düdük çalacak.

Hakemler 'Oyna devam' dediHakemler ‘Oyna devam’ dedi

Süper Lig’de maçların hakemleri şöyle…

19 Aralık Salı: 17:00 Başakşehir – Sivasspor: Mete Kalkavan

20:00 İstanbulspor – Trabzonspor: Ali Şansalan

20:00 Gaziantep FK – Adana Demirspor: Bahattin Şimşek

20 Aralık Çarşamba: 17:00 Kayserispor – Fenerbahçe: Zorbay Küçük

20:00 Galatasaray – Fatih Karagümrük: Tugay Kaan Numanoğlu

20:00 Antalyaspor – Kasımpaşa: Kadir Sağlam

21 Aralık Perşembe: 17:00 Samsunspor – Konyaspor: Murat Erdoğan

17:00 Rizespor – Pendikspor: Direnç Tonusluoğlu

20:00 Beşiktaş – Alanyaspor: Ümit Öztürk

20:00 MKE Ankaragücü – Hatayspor: Abdulkadir Bitigen

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.