UEFA Jude Bellingham’a acımadı! Merih Demiral endişesi büyüdü

UEFA, İngiltere-Slovakya maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle Jude Bellingham'a bir maç men cezası verdi. Ceza Merih Demiral için endişelerin artmasına neden oldu. UEFA'nın Demiral'a ceza verdiği iddiası ise yalanlandı.

Spor 4 Temmuz 2024
Jude Bellingham'ın ceza almasından sonra gözler UEFA'nın Merih Demiral için vereceği karara çevrildi.

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Slovakya’ya attığı gol sonrası sevinç hareketi sebebiyle İngiliz futbolcu Jude Bellingham hakkında başlattığı soruşturmanın sonucunu açıkladı.

UEFA Disiplin Komitesi kuralları çiğnediği gerekçesiyle İngiliz yıldızı suçlu buldu ve bir maç ceza verdi. Futbolcu İngiltere ile İsviçre arasında 6 Temmuz saat 19.00’da oynanacak çeyrek final karşılaşmasında forma giyemeyecek. Karşılaşmanın ardından hareketi için sosyal medyadan açıklama yapan İngiliz futbolcu “Maça gelen bazı yakın arkadaşlarıma yaptığım kendi aramızda bir şakaydı. Slovakya takımına ortaya koydukları performanstan dolayı saygı duyuyorum” savunması yapmıştı.

Bellingham İngiltere’nin 2-1 kazandığı Slovakya maçında yaptığı hareketten dolayı suçlu bulundu.

Merih Demiral endişesi

UEFA Disiplin Komitesi’nin kararı Türkiye’de Merih Demiral endişesi yarattı. UEFA futbolcuya Avusturya maçında yaptığı bozkurt işaretinden dolayı soruşturma açıldığını duyurmuştu.

Demiral ile ilgili olarak dün Alman Bild gazetesi, futbolcuya hareketi nedeniyle iki maç men cezası verildiğini iddia etti.

Bild’de haberin yayınlanmasının hemen ardından Türkiye Futbol Federasyonu’ndan açıklama geldi. Açıklamada, “Bild Gazetesi kaynak gösterilerek, ‘Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi’ şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır” denildi. Milli oyuncunun son olarak savunması istendi. Nihai kararın Hollanda maçından önce kesinleşmesi bekleniyor.

Türkiye para cezaları sıralamasında dördüncü

UEFA Euro 2024 grup aşamasında taraftarlar yüzünden kesilen cezalarını da açıkladı. Hırvatistan, Arnavutluk ve Sırbistan’ın ardından en çok para cezası alan üçüncü ülke Türkiye oldu. Fransa, Slovakya ve İspanya grup aşamasında ceza almadı. Taraftar olayları nedeniyle ceza alan ülkeler şöyle…
Hırvatistan: 220 bin 875 euro
Arnavutluk: 171 bin 375 euro
Sırbistan: 166 bin 625 euro
Türkiye: 95 bin 125 euro
İsviçre: 91 bin 750 euro
Romanya: 84 bin 250 euro
Macaristan: 82 bin 250 euro
Avusturya: 59 bin 875 euro
Polonya 56 bin 375 euro
Slovenya: 51bin 250 euro
Gürcistan: 46 bin euro
İtalya: 30 bin Euro
Almanya: 23 bin 375 euro
Ukrayna: 23 bin euro
Hollanda: 20 bin 500 euro
Belçika: 17 bin euro
Çekya: 17 bin euro
İngiltere: 12 bin 500 euro
Danimarka: 10 bin euro
󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿İskoçya: 9000 euro
Portekiz: 5250 euro.

Merih Demiral'ın gole sevinirken bozkurt işareti yapması, Türkiye'yi nasıl böldü?Merih Demiral’ın gole sevinirken bozkurt işareti yapması, Türkiye’yi nasıl böldü?

Merih Demiral'ın bozkurt işaretli sevinci Avrupa'yı da karıştırdıMerih Demiral’ın bozkurt işaretli sevinci Avrupa’yı da karıştırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.