Marka marka söyle bana, Süper Lig’den güzeli var mı bu dünyada!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin iki sözünden beri Türk futbolunun marka değeri. Bırakın sezon içini hafta sonunda ortaya çıkan görüntülere bakarsak 'marka'daki vehameti anlarız.

21 Şubat 2024
Balçık sahalar, düşen panolar, sahaya atılan cisimler... Süper Lig'de sıradan bir hafta sonu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin göreve geldiğinden bu yana ağzından düşürmediği bir söz var: ‘Türk futbolunun marka değeri.’ Yayın ihalesinde karar 29 Şubat’ta yapılacak. Federasyon yetkililerin yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir başkanları Ali Koç, Dursun Özbek, Göksel Gümüşdağ’ın bulunduğu komisyon yayın ihalesinde alınacak bedeli yükseltmek için büyük çaba gösteriyor. Ama lafla peynir gemisi yürümüyor.

Türk futbolunda yasadışı bahis, kara para aklama iddiaları TFF tarafından araştırılmıyor. Bir başkan hakem dövüyor. Bir başkası hakem kararını beğenmeyip takımını sahadan çekiyor. Cumhuriyet’in 100 yılı içinde Süper Kupa maçı yapılamıyor. Hadi bırakın bunları sadece bu hafta sonu ortaya çıkan görüntüler bile durumun vehametini gösteriyor.

Rizespor -Fenerbahçe maçında futbolcuların oynadığı sahanın hali içler acısıydı.

Haftalardır sahalar alarm verirken kılını kıpırdatmayan TFF büyük takımların şikayetinden sonra kulüplere zemin konusunda uyarı üstüne uyarı göndermeye başladı. ‘Geç gelen adalet adalet değildir’ derler ya geç kalan uyarı da kâr etmedi. Rizespor – Fenerbahçe maçında sahalarda uzun süredir görülmeyen sahneler ortaya çıktı. Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ağzına kaçan bir çamurdan sonra saha ortasında istifra etti. Bu yaşananlar futbol markasının üstüne değer üzerine değer ekledi!..

Elektronik bilet mecburiyeti niye gelmişti?

En çok tartışılan sahalardan biri de Ankara’daki Eryaman Stadı’nın zeminiydi. Gösterilen yoğun çaba sonrası karşılaşma için uygun sayılabilecek bir çim vardı Ankaragücü-Galatasaray maçında. Uygun olmayansa eski başkanları Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atması nedeniyle takımlarını başkentteki beş maçta yalnız bırakmak zorunda kalan Ankaragücü taraftarının sahaya yağdırdığı yabancı maddelerdi. Sarı lacivertli futbolcu Morutan bir pet şişeye havada müdahale ederek Galatasaraylı meslektaşı Berkan Kutlu’nun ‘vurulmasını’ engelledi. Beş maç ceza alan taraftarların böyle davranması Süper Lig’e özgüydü. Sahi elektronik bilet mecburiyeti niye gelmişti?

Sahalar böyle de saha dışı nasıldı? Tuzlaspor – Boluspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında Charlie Chaplin filmlerine taş çıkartacak sahneler yaşandı. İstanbulspor’un maçlarını oynadığı Necmettin Kadıoğlu Stadı’nda yapılan basın toplantısına gelen Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, bir istekle karşılaştı. Arka planda bulunan panonun değişmesi gerekiyordu. Koşukavak ‘Gidersem bir daha dönmem. Dört saat yol gideceğiz’ dedi. Bunun üzerine görevliler Süper Lig yerine 1. Lig sponsorlarının bulunduğu bezi hocanın arkasına yerleştirmeye çalıştı. Koşukavak konuşurken bez düştü. Görevliler bu kez çivi görevi yaparak bezi basın toplantısı bitene kadar ellerinde tuttu.

Türk futbolunda o kadar sorun var ki! Skandal üstüne skandal yaşanan bir sezonda hafta sonundaki görüntülere devede kulak denebilir. TFF’nin marka değerini arttırmak için yeni bir marş yaptırdığı belirtiliyor. O zaman hep beraber… Çalsın sazlar, oynasın futbolcular.

Beştepe'den Ali Koç'a Süper Kupa yanıtı: TFF özerk, başvurunu oraya yapBeştepe’den Ali Koç’a Süper Kupa yanıtı: TFF özerk, başvurunu oraya yap

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.