Bayılıyorum vallahi şu Acun’a

24 Şubat 2024

Başka adamlara bayılmam benimkini üzüyor da bu yüzden biraz acı çeksin diye attım başlığı. Ama bütün neden bu değil tabii ki. Acun Ilıcalı’nın programcı olarak ve bir pazarlama ‘dehası’ olarak yaptıklarına geçekten de bayılıyorum.

Son günlerdeki güzel hava nedeniyle ilkbahar ‘mood’una giren bizim arkadaş grubunun son günlerdeki en favori konuşma konusu Survivor programı oluyor.

Arkadaşlar arada itiraz etse de (Benimki istese de tabii ki buna cesaret edemiyor. Onun benden izin almadan fikir bildirmesini yasakladım) benim önceden planlanmış olduğunu düşündüğüm yarışmadaki birçok kavga nedeniyle Survivor hemen her gün sosyal medyada konu oluyor. 

Bunu daha önce de yazdım. Bu kavgaları haber olsun diye planladığına emin  olduğum Acun sonra bir de eski yarışmaların favorilerini de yarışmaya dahil edince sosyal medyadaki konuşma miktarı ve ses arttı.

Bunu teyit edemedim ama galiba Acun Ilıcalı’nın Survivor’ı yurt dışında daha fazla ülkeye satma planı da olmalı. Çünkü yarışmanın bu bölümüne özellikle yükleniyor. Her konuyla özel ilgileniyor gibi.

Biliyorsunuz İngiliz liginde sahip olduğu takım nedeniyle Acun global futbol dünyasıyla da yakın ilişkide. Survivor dizisinin olduğu Yunanistan’da Fatih Terim’in bir takımın başına teknik direktör olmasında da Acun’un aracı olduğu söyleniyor. Bu söylendi ve kimse de reddetmedi.

Neyse benim şu an derdim başka bir şey. Dediğim gibi Survivor’la bu sezonda özel ilgilendiği görülen Acun hem yarışmada çıkarılan kavgaların içinde hakem olarak yer alıyor, hem de kavgaların sonrasını da bizzat, medyayı da işin içine katarak koordine ediyor.

Ama bir program pazarlamacısı olarak son yaptığı benim için dahi bir klasikti. Bir programda bundan sonraki bölüme meşhur bir futbolcunun katılacağını ve yarışmada ayak tenisi oynayacağını açıkladı ama güya sürpriz olsun diye isim vermedi. Bunun üzerine sosyal medya tam anlamıyla yıkıldı. Sosyal medyada nedense katılacak futbol starının Mesut Özil olacağı sanılmıştı. Bunun bilinçli şekilde yayılmış olması da mantıki ve bu isim üzerine muazzam bir geyik de döndü bir süreliğine. Acun akıllı bir şekilde bir süre bekledikten sonra asıl  bombayı patlattı. Yarışmaya Ronaldinho’nun geleceğini açıklayınca sosyal medyada neler olduğunu herhalde  tahmin edersiniz. Tam bir Survivor rüzgarı esti

Acun Ilıcalı duyurusunda “Ronaldinho’ya Survivor’a gel, ayak tenisi oynayalım dedim. Sağ olsun kırmadı. Yarın Dominik’te bizimle birlikte olacak” dedi.

Ünlü futbolcunun Survivor’da Sercan Yıldırım ile ayak tenisi maçı yapacağı da duyuruldu.

Nitekim Ronaldinho açıklamadan sonra yarışmanın bir sonraki bölümüne katıldı, Survivor 2024 All Star’da gösteri maçı yapıldı.

Acun futbol dünyasındaki bağlantılarını da pazarlama dehasıyla birleştirerek bence büyük iş yapmıştı. Onu fazla sevmediğini söyleyen bazı arkadaşlarımız da benimle bu konuda aynı fikirde.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.