Cem Yılmaz, Ata Demirer, Recep İvedik

24 Ocak 2024

Geçenlerde gelen en sevindirici haber bana göre komedinin iki devi Cem Yılmaz ile Ata Demirer’in gösterilerinin başlayacağıydı.

Cem Yılmaz’ın gösterisinin biletleri satışa çıkarıldığı gün nerdeyse saniyeler içinde tükendi, Ata Demirer’e de aynı şeyin olacağına eminim çünkü Ata Demirer Gazinosu üç yıl aradan sonra yeni şarkılar, üsluplar ve yeni malzemeyle geri dönüyor. Çevremden biliyorum, onu özleyen çok insan var.  

Geçen yılbaşı gecesi Fox kanalında onun gösterisinin olacağı yolunda bir haber vardı ilk önce. O geceyi evimde birlikte geçirdiğim sevgilimle çok sevinmiştik bu habere. İkimiz de onun mizahi hikaye anlatma üslubuna bayılırız. Ama o gece beklediğimiz program olmadı. Şimdi gösterisinde hasretimizi gidereceğiz. Bu arada Ata Demirer tiyatrosunun biletleri Bubilet’te satılıyor.

Yine çok seyretmek istediğimiz Cem Yılmaz’ın ilk gösterisine gidemeyeceğiz  maalesef. Çünkü o gösterinin biletleri şu an karaborsaya düşmüş durumda, astronomik fiyatlar isteniyor biletlere. 

Bu tuhaf bir şey ama bazıları nedense biletlerin karaborsaya düşmesinden Cem Yılmaz’ı suçlar gibi konuşuyor sosyal medyada. Ne alakası var bunu anlayamadım ama Cem Yılmaz da çok rahatsız bu karaborsa işinden. Onun ne kadar rahatsız olduğunu göstermek açısından X hesabından yapmış olduğu açıklamayı aynen aktarmak istiyorum.   

‘Sevgili arkadaşlar İstanbul’da bir ortalama gösteri bileti ne kadarsa benimki de o kadar. 30 yıl oldu… Yıllardır ‘karaborsa oluyor, lütfen almayın, yapmayın, etmeyin. Sahte bilet bile olur aman!’ desem de bu çocuksu çığlık bir anlam bulmuyor… Bunu denetlemesi, yasaklaması, yaptırım uygulamasını da eh ben yapacak olmadığıma göre tek çarem kalıyor gösteri yapmamak. Ha oldu… Son kez söylüyorum ben dört tane gösteri yapmıyorum 100 tane gösteri olacak bu sezonda. Biri, kurum gibi bilet satan bir site görünümüyle internet üzerinden hiçbir sorumluluk almadan ‘heyo bilet var 47.800’ deyince biri de almayıverse yahu! Allah aşkına yok biletler 50 bin, yok biletler 20 bin, yok biletler 100 üzerinden beni germeyin. Biletler kaç paraysa o kadar yahu… Abi önlerden var mı? Parasıyla ha! Ona hiç girmiyorum bile.’ 

Gördüğünüz gibi biletlerin karaborsaya düşmesi Cem Yılmaz’ı da hayli sinirlendirmiş.

Bu arada Cem Yılmaz’ın bu yeni gösteriyi sezonda 100 defa oynayacağı haberi de olduğundan biz  bilet bulmanın daha kolay olacağını sandığımız daha sonraki şovlarda gideceğiz onu görmeye.

Ben mizahı yanında şarkı söylemesine de bayılırım Ata Demirer’in, bence müthiş bir sesi var. Ayrıca taklitleri de beni çok eğlendirir. Bu yüzden onu çok yönlü dört dörtlük bir sanatçı olarak görürüm. Gideceğimiz şovu da beni çok heyecanlandırıyor.

Gelelim Recep İvedik konusuna. Çevremde bazı insanlar kendilerinin ne kadar kaliteli oluklarını göstermek için Recep İvedik komedisine hiç ısınamadıklarını söylüyor. Bunun yalan olduğunu ben çok iyi biliyorum. çünkü bunu söyleyenlerin bazılarını internetten onun filmini seyrederken yakaladığımda nerdeyse yere devrilecek kadar gülüp eğleniyorlardı. Bence Şahan Gökbakar son derece kaliteli ve bilgili bir insan. İvedik karakteri de üzerinde düşünülerek çalışılarak yaratılmış ve iticiliği de özellikle üzerinde iyi çalışılarak yaratılıyor. Bu bir mizah ekolüdür, beğenmenin insanın kalitesi  ile bir alakası tabii ki yoktur. Aksine bence hayatında son derece ciddi işi olan ve bilgili insanların rahatlamak için Recep İvedik türü abartılı itici mizaha ihtiyacı olmalı. 

İvedik’in bugüne kadar  çıkan yedi filminin de seyirci rekorları kırması benim bu dediğimin ayrı bir kanıtı olmalı. Ben açıkçası sekizinci filmini merakla bekliyorum. Bunun ne zaman çıkacağı hakkında fazla haber yoktu. Ama filmlerinde Nurullah karakterini canlandıran Nurullah Çelebi Recep İvedik 8 filminin iki yıl sonra gösterime gireceğini söyledi.

Anladığım ve tahmin ettiğim kadarıyla Şahan bey bu yeni film için oldukça özeniyor olmalı. Recep karakterinin kendini tekrarlamaya başlayıp eskimesi riskini bertaraf etmek için yeni filminde özellikle uğraşıyor olmalı. Çünkü yeni filmin iki yıl sonra çıkacak olmasını başka türlü yorumlamak  imkansız. Onu hiç sevmediği yalanını  söyleyenlerin de film çıkar çıkmaz koşup büyük heyecanla, gülmekten katılarak  seyredeceğinden eminim. Ben filmi çıktığı gün sevgilimle birlikte seyredeceğimi biliyorum.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.