Eylül Öztürk, Cüneyt Özdemir’e karşı

4 Şubat 2024
Eylül Öztürk eşi Barış Özkan ve iki çocuğu birlikte Florida'da yaşıyor.

Yaşadığımız onca soruna rağmen yıkılmadan ayakta kalabilmemiz galiba unutma kapasitemizin çok güçlü olmasına bağlı.

Küçük bir örnek vereyim. Geçen yılın sonuna doğru aramızda neredeyse tek sohbet konusu başta Dilan Polat olmak üzere fenomenlerdi. Çok ilginç biçimde yılbaşı gecesi adeta beynimiz temizlenmiş gibi bu yıl bu konuyu neredeyse tamamen unutmuş gibi davranıyoruz.

Konu ile ilgili eski sohbetlerimizde sanki onların yaşadığı her şeyi gözetliyormuş gibi çok bilgili konuşan arkadaşlarım bile şimdi konuyla hiç ilgili değilmiş gibi davranıyor. 

Geçen akşam Bebek’te rakı-balık için buluştuğumuzda ben sohbet açmak için ‘Dilan Polat davasında ne olduğunu bilen var mı’ diye sordum, size yemin ediyorum kızın adını sanki yeni duymuş gibi baktılar suratıma, kimsede yeni bilgi yoktu.

Güçlü bir şekilde ilgilendiğimiz izlenimi verebildiğimiz konulara yönelik ilgimizi böyle kısa sürede kaybetme kapasitemiz veya buna gücümüz denebilir mi bilmiyorum ama bu benim çok ilgimi çekiyor. 

Özellikle bizden daha genç arkadaşlarda bile görüyorum bunu, bir konuya konsantre olma, ilgiyi tutma düzeyi oldukça düşük onlarda.

İtiraf etmeliyim ki 20’li yaşların sonuna yaklaştığım halde galiba ben de o gençler gibi davranıyor olabilirim artık, nedense ben de fazla merak etmiyorum Dilan Polat davasında ne olduğunu ve diğer fenomenlerin ne yaptığını. Halbuki daha iki ay önce sadece bunlarla yatıp kalkıyorduk. Galiba bu trendi sabah magazin programlarının konuya ilgilerinin biraz azalmaya başlamış olması da belirliyor olabilir.

Aslında benim de konuya ilgimi tekrar çeken bir süredir Amerika’da yaşayıp emlak işleri yapan Eylül Öztürk’ün açıklamasıydı.

Hatırlayın bu Eylül Öztürk kendisi hakkında burada çıkan bazı iddialara daha önce Amerika’dan yaptığı yayında ayna karşısında saçını tararken cevap vermişti. Sanıyorum onun ‘cool’ görünme stratejisinin bir parçasıydı bu.

Sonra o da bir süre sessizliğe bürünmüştü ama son olarak durup dururken Cüneyt Özdemir’in sözlerine çıkışmasıyla tekrar gündeme geldi. Sanırım Eylül hanım YouTuber’ları iyi takip ediyor. Cüneyt Özdemir bir YouTube yayınında adaletin işlemesindeki aksaklıklar konusunu konuşunca Eylül de kendisi  hakkında bir takım haksız suçlamalar  yapılırken onun buna hiçbir şey demediğini hatırlatıp “Şimdi mi geldi adalet aklınıza? Ya da adalet kişisine göre mi işliyor sizin nezdinizde” diyerek  sitem etti.

Sosyal medya fenomenin sözleri yine bazı sosyal medya kullanıcılarına ‘pes artık’ dedirtti. Oysa ben onun bu sözlerine ‘Bunların şimdi ne alakası var konuyla’ demiyorum. Çünkü bir fenomenin işi ne olursa olsun kendi hakkında konuşturmaktır. Eylül hanım da bunun medyadan bazı isimlere laf çakarak  en güzel yapılacağını iyi biliyor görünüyor. Daha önce de Emrullah Erdinç ve Murat Ağırel ile de sürtüşmüştü. Şimdi sıra Cüneyt Özdemir’e gelmiş olmalı.

Bence Eylül Öztürk bu yeni stratejisinin sınırlarını iyi  tespit etmeli çünkü bu bulaşmaya başladığı isimleri bir kızdırırsa ABD’deki emlak işinin altından neler çıkabileceğini de ben şu anda bilemiyorum. Bilmem anlatabiliyor muyum? 

Sevgilimle geldiğim Fransa’dan hepinizi öpüyorum. Birkaç gün içinde İstanbul’da görüşmek üzere.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.