Kate Middleton ve İngiliz medyasının tuhaflığı

23 Mart 2024

Kısa süre önce İngiltere’de ve dünyada bir prenses Kate Middleton komplo teorileri furyası yaşandı ve sürüyor.

Bu konuda hep olduğu gibi İngiliz medyası öne çıktı ve işi, deyim yerindeyse, hayli abarttı.

Zaten en sağcısından en solcusuna kadar İngiliz medyası krallık makamıyla sürekli  bir love/hate ikilemi içindedir. Hem kraliyet ailesini ve kurumu çok severler hem de yeri geldiğinde de onu yerden yere vurmaktan geri kalmazlar.

Bidiğim kadarıyla özellikle tabloit basın bu konuda hayli acımasız da.

Bir süre önce Kate Middleton ortadan  biraz kaybolunca da aynı şey onun başına da geldi. Öldüğü ve bunun kraliyet tarafından saklandığı bile öne sürüldü. 

Prens William tarafından aldatıldığı düşünülen prensesin sağlığının kötüye gittiğine inanan kesim çoğunluktayken Kral Charles tarafından Camilla ile aldatılan ve evliliklerinde 3 kişi olduklarını korkusuzca açıklayan Lady Diana’ya benzetilen Middleton’un sonunun merhum prenses gibi olacağı İngiltere’de en korkulan düşüncelerden biri haline geldi

Diana’nın nişan yüzüğünü taşıyan prensese, annesi öldüğünde babasına tepki gösteren William tarafından aynı şeylerin yaşatılmış olabileceği düşüncesi ise ülkedeki sinirlerin  azmasına neden oldu. Hatta Prenses’in boşandığı, sağlık durumunun açıklanandan kötü olduğu gibi ifadeler, sosyal medyada sıkça paylaşılmaya başlandı. Bunun üzerine Kensington Sarayı’nın sosyal medya hesaplarından Prenses Kate ve 3 çocuğunun yer aldığı bir fotoğraf servis edildi. Paylaşımların ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, özellikle çocukların kıyafetlerindeki detaylara işaret ederek fotoğrafın üzerinde oynandığını ve sahte olduğunu iddia etmeye başladılar.

Bu bizler için uzaktan bakılınca çocukça bir asalet oyunu gibi görülebilir ama İngilizler bu konuyu çok ciddiye alıyorlar. Ve ortada gerçekten hiç bir konu olmasa dahi bir bardak suda fırtına çıkarabiliyorlar.

Middleton’a bu ilginin, onu halkın çok sevdiğini Crown dizisinden bildiğimiz Diana’ya benzetmelerinden kaynaklandığı söylenebilir.

Ama bu benzetme de komplo teorisyenlerini Middleton’un sonunun da Diana gibi olacağını yani onun da bir kazada ölebileceği korkusuna itebiliyor.

Bu olay benim için sadece ülke gündeminden biraz uzaklaşmak için takip ettiğim bir konu. O dünyayı ve dedikodularını  izlemekten de özel keyif aldığımdan ve İngiliz köşe yazarlarını özelikle sevdiğimden arada bir ‘itaatkarımı’  Nişantaşı’na özel olarak alıp bana getirmesi talimatıyla gönderip eve aldığım İngiliz gazetelerinden merakla takip ediyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.