Kıvanç Tatlıtuğ’un yurt dışına gitme kararı

3 Şubat 2024

Malum Kıvanç Tatlıtuğ ve eşi Başak Dizler Tatlıtuğ, oğulları Kurt Efe’nin eğitimi için İngiltere’nin başkenti Londra’ya taşınma kararı aldığı haberi çıktı.

Grubumuzda çocuklu annelerin sayısı hayli fazla olduğundan çocuklarımızın bu ülkede geleceği konusu aramızda en fazla dertleştiğimiz şey. Henüz anne olmadığımdan (buna hala daha vaktim var) ben bile bu konuda oldukça fazla laf söyleyenlerdenim.

Açıkça söyleyeyim, duyduklarımdan ve okuduklarımdan bu ülkede eğitim kalitesinin son yıllarda iyice düştüğünü hepimiz biliyoruz. Bu nedenle gençlerin eğer fırsat bulurlarsa yurt dışına gitmeleri ve ailelerinin de eğer fırsatları varsa çocuklarına yurt dışı imkanı sağlamaları bizi katiyen  şaşırtmıyor.

Onların kararlarını sonuna kadar desteklemekle birlikte bu beni aynı zamanda hüzünlendiriyor da. 

Çünkü eğitimini yurt dışında yapmış olan bir iç mimar olarak, koşullarınız ne kadar uygun olursa olsun insanın her durumda bir süre sonra doğup büyüdüğü yerin özleminin olacağını biliyorum. Sadece bu yüzden okuldaki masterimi bitirdikten sonra çok güzel iş teklifleri almama rağmen New York’tan İstanbul’a döndüm ve buna pişman da değilim. Ama benim durumum farklı olabilir. Ailem sayesinde güzel bir evim var, öyle zengin sayılmasam da geçinme sorunum da fazla yok. Çevrem sayesinde arada bir işi seçerek mimari işler yapabiliyorum.

Arkadaş çevremi başka hiç bir yerde bulamayacağımı da biliyorum. Bu yüzden ülkesini ne kadar severse sevsin yine de  gitme kararı alan kimseye örnek gösterilecek filan değilim.

Bu böyleyken iyi baba ve anne olduklarına inandığım Kıvanç Tatlıtuğ ve eşinin İngiltere’ye gitme kararına neden sert tepkiler geldi, neden kaçıyorlar  gibi manasız konuşmalar yapıldı bunu makul kabul etmek imkansız.

Tabii Kıvanç meşhur ve çok sevilen bir aktör olduğundan belki bu sert tepkiler normal karşılanması gerekiyordur. O da bunu biliyordur herhalde.

İngiltere tarafından uluslararası yeteneklere verilen ‘Global Talent Visa’yı almaya hak kazanan Harun Tekin ile sevgilisi Melisa Sözen’in hayatlarının bir bölümünü Londra’da geçireceği haberi de duyuldu. Ona da aynı tepkiyi verenler var ne yazık ki.

Hem Kıvanç Tatlıtuğ hem de Harun Tekin’de dikkat edilmesi gereken şey ‘hayatlarının bir bölümü’ kavramı.

Ne Kıvanç Tatlıtuğ ne de Mor ve Ötesi’nin Harun Tekin’i işlerinin olduğu bu ülkeyi terk etmiyor. Sadece imkanları olduğundan tanıdığım bir çok  insanın yapmayı hayal ettiği  işi yapıyorlar  ve hayatlarının bir bölümünü Londra’da geçirecekler. Hem onlar sanatçı olduklarından bu karar onların sanatlarında daha iyi olmalarına yol açacak bir karar da olabilir açıkçası

Hem zaten hakkında çıkan taşınma haberlerini X hesabından yaptığı paylaşımla yalanlayan Kıvanç Tatlıtuğ, “Kaçıyorlar ülkeden, çocuklarının eğitimi için Londra’ya taşınıyorlar, haberi doğru değildir. Hayır taşınmıyoruz. Film, dizi, reklam projelerim burada ve ben burada çalışmaya devam ediyorum. Ayrıca oğlum daha 21 aylık. Bu haberlere itibar etmeyin. Sevgiler” ifadelerini kullandı.

Buna rağmen sosyal medyadaki bazı insanlar kızmaya ve  iftira atmaya devam edebiliyorlar. İflah olmaz o  insanlar bunu artık biliyorum sosyal medyada fazla mantık yok ne yazık ki 

Ben ve arkadaşlarım sanatçılarımızın bu kararını destekliyor ve bunun kendilerine hem sanatta hem de hayatlarında yeni yollar açmasını gönülden diyoruz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.