Sevgili İrem, eşimin iş yerinde beni rahatsız eden bir kadın var, nasıl davranmalıyım?

Başkasının yatak odasında "havai fişekler patlarken" sizin cinsel hayatınız neden sönük? Kocanızın iş yerindeki kadınla ne derdiniz var? Çekici bir kadın sizi sosyal medyadan "dürtüyorsa" ne yaparsınız? Cinsel sağlık uzmanı İrem Hattat cevaplıyor.

16 Aralık 2023
Kocanızın iş yerinde sizi huzursuz eden bir kadın var. Aklınızdan neler geçer? Fotoğraf: Shutterstock

İrem Hanım merhaba,

eşimin iş yerinde rahatsız olduğum bir kadın var ve ben eşimi iş yerinde ziyaret etmek istiyorum nasıl davranmalıyım? Bununla ilgili bir bilgi verirseniz sevinirim.

Değerli okurum,

Neden rahatsızsın acaba? Yani ortada fol yok yumurta yok, kadının eşine asıldığını düşünüyorsan veya aralarında bir flört var gibi geliyorsa burada sorun sende olabilir. Kendine güvenin mi az, eşine güvenin mi az? Böyle bir güven eksikliğin varsa önce bunu aşman gerekir, yoksa bugün bu kadına yarın bir başkasına kafayı takabilirsin.

Unutma hiç bir kadın bir ilişkinin bozulması için tek başına bir sebep olmaz. İlişkiniz zaten bazı sebeplerden kötü gidiyordur, üçüncü kişiler bir kaçış olabilir. Bence sen kendine ve ilişkine güven, iş yerini ziyarete gittiğinde gayet soğukkanlı ve umursamaz ol. Hatta bir laf vardır “ağır ol molla desinler”. Ne kadar bunları takmıyor ve kendinden emin gözükürsen, ilişki denkleminde o kadar kuvvetli olursun. Yok, eşin zaten bu konuda sabıkalı ve şüphelenmen için nedenlerin varsa onunla otur açıkça konuş. Ama iş yerine gittiğinde yine soğukkanlılığını koru, bu konu ikinizin arasında kimseyi karıştırma.

İrem Hanım,

32 yaşındayım ve 4 yıllık evliyim. Benim sorunum cinsellikte iyi olup olmadığımı bilmiyorum. Çift olarak çok yoğun çalışıyoruz ve seksle çok ilgimiz yok. Arkadaşlarımla konuşuyorum ve moralim bozuluyor. Sürekli eşlerinin çok istekli olduğundan, çok sık cinsellik yaşadıklarından bahsediyorlar. Kocam için yeterli değilsem, beni bu sebeple terk eder mi? Çok kaygım var, lütfen yardım edin.

Değerli okurum

İnan bana arkadaşların da sürekli yatakta havai fişekler patlatmıyor:) Anlatılanların çoğu abartılıyor. Her çiftin cinselliği kendine özel. Bu konuda “standart” sayılar, hedefler konulamaz. Arkadaşlarının anlattıkları yüzünden kendini cinsel hayatınız hakkında güvensiz hissediyor olabilirsin. Ama bu kaygın aslında işleri düzelteceğine daha da kötüye götürüyor.

Kaygı her zaman anda olmayı ve arzuyu engeller. Yani endişelendikçe sekste kötü hissedersin, kötü hissettikçe uzaklaşırsın. Sen uzaklaştıkça eşin de istenmeyen, cazip bulunmayan bir adam olduğunu düşünür ve artık bir cinsel yaklaşım göstermek istemez. Bir kısırdöngüye girersin. Buna izin vermemelisin. Bir masaj, bir yakın temas beklemediğin bir anda her şeyi ateşleyebilir. Kaygıyı bırak, heyecana bak.

Merhaba İrem Hanım,

Ben 38 yaşında, özel ders veren bir spor hocasıyım. Öğrencim olmayan 40’lı yaşlarda çok güzel bir kadın bana sosyal medya üzerinden mesaj atıyor. Evli ve çocuklu olduğumu bildiğini ama kendisi için fark etmediğini söylüyor. Bu sohbetleri ayıp olmasın diye bir süre sürdürdüm, ama geçenlerde evine davet etti. Ne yapsam bilemiyorum, lütfen bir yol gösterin.

Değerli okurum,

Allah aşkına sen resmen aldatmak için izin istiyorsun benden:) Bir kere “ayıp olmasın” diye sohbet etmek ne demek? Kadın ilgisini ve isteğini açıkça belirtmiş. Bu bir arkadaşlık, dostluk sohbeti değil ki. Sen resmen umut verip sonra kendini geri çekmişsin. Hatta çekmemişsin de, acaba ne yapsam diyorsun:)

Bence önce dön bir kendi evliliğine bak. İletişim, cinsellik nasıl? Çocuktan sonra işler biraz değişti mi? Hayat uzun bir süreç. Her ilişkide inişler ve çıkışlar oluyor. Sizin sektör de doğrusu bu maceralarla ünlü. Ama bu senin seçimin. Kurulu ilişkini bu şekilde bozmaya değer mi, buna ancak sen karar verebilirsin. Senin evliliğini ve çocuğunu ilişki için bir engel olarak görmeyen, iyi vakit geçirmenin peşinde olan bu tip kadınlar hep olacak. Burada esas karar verici sensin. Bana sorarsan mutlu bir evliliğin varsa bin tane gönlün olsa bir tanesini verme derim.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

Sevgili İrem, gün içinde hiçbir sıkıntımız yok ama yatak odasında zevk bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.