Sevgili İrem, sevgilim penisimi küçük buluyor, halbuki karımın şikayeti yoktu

Penis boyunuzu sorguluyorsanız, sevgiliniz karısından ayrılsın diye bekliyorsanız,  yatak odasında ilk adımı atma konusunda tereddüt yaşıyorsanız... Cinsel sağlık uzmanı İrem Hattat'ın önerilerini okumadan geçmeyin.

13 Ocak 2024
Uzmanlar "Boyu değil işlevi" dese de erkeklerin penis büyüklüğü ile ilgili obsesyonu bitmiyor

İrem Hanım merhaba,
Ben boşanmak üzere olan 35 yaşında bir erkeğim. Şu anda görüştüğüm kız arkadaşım penisimin küçük olmasından şikayetçi. Beni sürekli eski erkek arkadaşı ile kıyaslıyor. Eşimle hiç böyle bir konu olmamıştı. Ancak bu konu çok aklıma takıldı. Artık onunla buluşmaktan bile kaçar oldum. Ameliyat olup uzatsam mı? Ne önerirsiniz?

Değerli okurum,
Taa Haydar Dümen’den beri dilimizde tüy bitti:) Mesele boyutu değil, fonksiyonu! Bu konuda Prof. Dr Halim Hattat hiç bir erkeğin penisinin yeteri kadar büyük olduğunu düşünmediğini, oysa penisin büyüklüğü ile orgazm veya zevk seviyesinin bir alakası olmadığını söylüyor. Yani ereksiyonun meydana gelebilmesi ve ilişkiyi devam ettirecek ölçüde sürdürülebilmesi en önemli faktördür, diyor. Anladığım kadarı ile böyle bir sorunun yok. Zaten niye eşin değil de sevgilin bunu şikayet konusu yapsın ki. Anlaşılan sorun biraz da onda. O halde en iyisi kız arkadaşınla doğru bir iletişim kurup arzularını, nelerden hoşlandığını öğrensen, biraz onları uygulasan daha iyi olmaz mı. Kendini tavşanla yarışan kaplumbağa gibi başkaları ile karşılaştırma; herkesin hikayesi ayrı, finale varışı serinkanlı olsun yeter.

Sevgili İrem Hanım,
Çok mutsuzum. İki yıl önce bir arkadaşlık uygulamasında bir adamla tanıştım. Bir eşi ve küçük çocukları var. İlk buluşmamızdan itibaren aramızda güçlü bir bağ oluştu ve kısa sürede birbirimize aşık olduk. Bu durum bugün de devam ediyor. Birgün eşinden ayrılacağını söyleyip duruyor ama ben bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum. Bana şu anda birbirlerine karşı romantik duygular beslemedikleri konusunda hemfikir olduklarını ama iki çocuklarını birlikte büyüttüklerini söylüyor.
Birbirimizi haftada iki kez görüyoruz ve birlikte olduğumuzda her şey mükemmel olsa da diğer günleri birlikte geçirmiyoruz veya birbirimizin arkadaşları ve ailesiyle tanışmıyoruz. O tüm hafta sonlarını ve tatillerini ailesiyle geçirirken ben boş zamanlarımda yalnızım. Birkaç kez bitirmeyi denedim ama onu çok özledim. Beklemeye devam etmeli miyim? Ona daha fazla baskı mı yapmalıyım? Bana ne önerirsiniz?

Değerli okurum,
Gizli metres rolüne razı olmuş görünüyorsun. Bunun öz saygın üzerinde uzun vadeli sonuçları iyi olabilir mi? Bir de arkadaşların ve ailen olmasına rağmen tatillerini ve boş zamanlarının çoğunu yalnız geçiriyor olmanı anlayamıyorum. Bu zamanı insanlarla, sevdiğin aktivitelerle, önemsediğin projelerle doldur. Sevgilin olabilir ama onu tüm hayatın haline getirme. Başka öncelikler de oluştur. Aşk önemli, ancak hayatında bu aşktan daha fazlasına ihtiyacın var. Duygularını dinle, hangi duyguların en önemli olduğunu düşün ve uzun vadeli geleceğin için gerçekten neye ihtiyacın olduğunu belirle. İki yıl sonra hayatına devam etmek ve normal bir ilişki yaşayabileceğin biriyle tanışmak, birlikte bir hayat kurmak, onu ailen ve arkadaşlarınla tanıştırmak istemez misin?

Sevgili İrem Hanım,
Ben 35 yaşındayım. 1 yıllık evliyim. Eşim 41 yaşında. Benim sorunum, eşim baştan beri cinselliği başlatırken artık hiç başlatmamaya başladı. Bekliyorum ama en az 3 ay geçti, birlikteliğimiz olmadı. Birbirimizden uzaklaşmaya başladığımızı hissediyorum. Ne önerirsiniz?

Değerli Okurum,
Türk kadınları evlilik ve cinsel hayata genellikle cinsel bilgi eksikliği içinde girdiklerinden, çoğu zaman eşlerinin cinselliği başlatmasını, sürdürmesini bekliyor. Üstüne bir de eşinin içgüdüsel olarak kendisinin düşünce ve isteklerini anlamasını arzu ediyor. Oysa cinsel iletişim olmadığında, partnerler birbirlerinin istek ve arzularını anlayamıyor. Bu da uzun vadede tatminsizlik yaratıyor. Yani eşin sürekli olayı başlatmaktan dolayı kötü hissediyor, senden bir hareket bekliyor olabilir. Neden biraz da sen cilve yapmıyorsun? Fiziksel yakınlık sadece cinsellik demek değil ki. Biraz da sen bir şeyleri başlat bak bakalım ateş bacayı sarıyor mu.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.