Fragmanlı Vizyon Haftası: Yedi filmde komedi, macera, romantizm

Doğu Demirkol'dan 'Yaşam Koçu', Şafak Sezer'den 'Kolpaçino 4', Jason Statham'dan 'Arıcı' kendi kulvarında iddialı isimler yine karşımızda. Ama alternatifleri de var: 'Narsistle Aşk',
'3310'dan Tüm Birimlere'... Yedi filmlik hafta her zevke uygun...

12 Ocak 2024

MESAJINIZ EVRENDE KAYBOLDU

YAŞAM KOÇU

Sahnelerden sinemaya geçen Doğu Demirkol, Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz filmleri derken şimdi kendi yazdığı senaryoyla bize seslenecek! Hedefinde filmin isminden de anlaşılacağı üzere yaşam koçları var! Kamuoyuna kendini yakın arkadaşının yaşam koçu olarak tanıtan Cafer’in hikayesini izleyeceğiz filmde. Demirkol kendine has mizahıyla yazdığı senaryoda Cafer rolünde. Filmdeki partneri de  Yağmur Tanrısevsin. Onlara Bülent Çolak, Hakan Meriçliler, Nazlı Tosunoğlu gibi isimler eşlik ediyor. Tabii öyle yaşam koçu olmak kolay değil. Cafer de 30 yaşına gelip hala babasından harçlık alan bir tip nihayetinde. Ama biliyor ki insanlar kendilerine öğüt versin diye birilerine para veriyor. Sonrası enerjiler, frekanslar, odaklanmalar, evrene gönderilen ve geri dönmeye mesajlar dünyasında dolu dizgin bir komedi!

KOLPALAR SARDI DÖRT BİR YANI!

KOLPAÇİNO 4 4’LÜK

Şafak Sezer için 15 yıllık bir macera ‘Kolpaçino’. 2009’da ilk film vizyona girdiği zaman Sezer de bu maceranın bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyordu. Ama her seferinde kadroyu güçlendirerek bugünlere geldi. Aydemir Akbaş, İbrahim Tatlıses, Mehmet Ali Erbil, Cengiz Kurtoğlu, Serdar Ortaç… Bu sefer kendi janrında epey iddialı isimler bir arada. Ortaya çıkacak kolpaları varın siz düşünün. Serinin dördüncü filminde, Özgür’ün (Şafak Sezer) kendisine kazık atan, dostum dediği kişilerle hesaplaşması anlatılıyor.

KİM DEMİŞ JASON BAŞLADIĞI İŞİ YARIM BIRAKIR DİYE!

ARICI: ÖLÜM KOVANI / THE BEEKEEPER 

Kamera önünde Jason Statham kamera arkasındaysa ‘Fury’nin yönetmeni David Ayer…  Görev, sevdiği insanları dolandıran bir şebekenin canına ot tıkamak! Adam Clay, başladığı işi bitirmesiyle namlı bir eski ajan ve işte onun sevdiklerini üzüyorlar. O da tabii dolandırıcı şebekesi üzüyor. Ama arka planda daha güçlü bir yapı var. Ama  Jason Statham filmi izliyorsak onun karşısında kimse duramaz, bunu da biliyoruz. Josh Hutcherson, Jeremy Irons, Minnie Driver’lı kadrosuyla ‘Arıcı: Ölüm Kapanı’ haftanın hakkıyla aksiyon vadeden filmi.

BİR ÇAĞ YANGINI BU

NARSİSTLE AŞK / JUST THE TWO OF US

Blanche, Grégoire ile tanıştığında ideal eşini bulduğunu düşünür. Tutkuyla birbirlerine bağlanırlar, aynı eve çıkar, birlikte Blanche’ın ailesinden uzağa taşınırlar. Artık yeni bir hayata başlamışlardır. Ama zaman geçtikçe Blanche kendini bu son derece sahiplenici ve tehlikeli adamın pençelerinde bulur. Grégoire’ın görünüşteki sakinliğinin altında hasta ruhlu, karanlık, her şeyi kontrol ettiğini düşünen bir canavar yatmaktadır.

Éric Reinhardt’ın aynı adlı romanından ‘Kürtaj’ filminin yönetmeni Audrey Diwan ile Valérie Donzelli’nin uyarladığı ve Donzelli’nin yönettiği film ilk gösterimini Cannes’da yapmıştı. Bizde Filmekimi’nde gösterilen film nihayet vizyonda.

GAFFAR OKAN ANISINA

3310’DAN TÜM BİRİMLERE

Diyarbakır’a atanan emniyet müdürü bir süre halkın içinde gizlenip şehri tanımaya başlar. Her geçen gün halkı daha çok sevip, halkın da gücünü arkasına alır. Ama bu durum bazılarının işine gelmediği için bütün okların müdüre yöneltmesine sebep olur ve bir anda kendini büyük bir savaşın içinde bulur. Konu size çok tanıdık gelebilir. Çünkü bu film 2001’de öldürülen Gaffar Okkan’dan alıyor ilhamını.

Mazlum Yiğit’in yazıp yönettiği filmde emniyet müdürünü haftanın diğer filmlerinden ‘Yaşam Koçu’ filminde de oynayan Hakan Meriçler canlandırıyor. Film ismini Gaffar Okkan’a atfedilen polis teşkilatına telsizle verdiği “Diyarbakır halkına zulmedeni yakarım” emrinden alıyor… Hizbullah ile anılan HÜDA PAR‘ın, Gaffar Okkan cinayetinde yargılanan Ali Bilmez’i belediye başkanı adayı gösterdi günlerde bu film biraz daha önem kazanıyor.

ARAMIZDA MESAFELER

3391 KİLOMETRE

Beyza Alkoç gençlerin ilgiyle okuduğu yazarlardan. ‘3391 Kilometre’ de yazarın öne çıkan kitaplarından. Ve şimdi bu kitabın uyarlamasıyla karşı karşıyayız. Deniz Enyüksek’in yönettiği film kitaptaki gibi ülkelerarası aşk yaşayan iki sevgilinin hikayesini anlatıyor. Fransa’da yaşayan Ege ile İzmir’de yaşayan İzmir, sosyal medyada tanışırlar ve sonrasında sevgili olurlar. Ama zordur bu ilişkiyi sürdürmek. Lakin onlar da aşkın gücüne inanırlar.

Daha önce gençlik edebiyatının ilgi gören kitapları filme uyarlanmıştı. Lakin sinemada beklenen başarıyı elde edememişti. ‘3391 Kilometre’nin akıbeti ne olur bilinmez, ama yoğun ilgi görünse sinemamızın bu türe yönelme ihtimali de yüksek. Bunu da belirtelim…

ULAK ATI OLMA SEVDASI

TAY 2 EBABİL TAKIMI

Nurullah Yenihan’ın yönettiği animasyon ‘Tay’ geçen yıl vizyona girmiş 80 bin kişi tarafından izlenmişti. Tüccara satılacağını öğrenince kaçarak annesini bulmaya çalışan bir tayın hikayesiydi anlatılan. Bu ilgi Yenihan için yeterli olmuş olacak ki ikinci geldi. Bu sefer tayımız, annesi Şiraz gibi ulak atı olmak istiyor ve Kudüs’ten Mekke’ye uzanan bir macera yaşıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.