Fragmanlı Vizyon Raporu: Ormanlar içinden Queen konserine

Altı filmlik haftanın üçü sömestr tatiline uygun düşen filmler. Haftanın iddialısı 'Hayvan Krallığı'. Gupse Özay'lı 'Lohusa' komedisiyle vaatkar. Queen sevenleri ise sinemalarda şahane bir konser bekliyor.

19 Ocak 2024

HEPİMİZ BİR GÜN HAYVAN MI OLACAĞIZ?

HAYVAN KRALLIĞI /Animal Kingdom

‘İlk Dövüşte Aşk’ filmiyle tanınan Thomas Cailley’nin bilim kurguyla aksiyon arasında gezinen duygusal filmi ‘Hayvan Krallığı’, bildiğimiz uygarlığın bittiği bir zamanda geçiyor. Bu zamanda anlaşılamayan bir mutasyon sonucu bazı insanlar hayvana dönüşüyor. Tabii onlar hemen yakalanıyor. Ama bazıları kaçıp ormanda yaşamaya başlıyor. François de hayvana dönüşüp ormana kaçan karısını aramak için oğluyla yollara düşüyor.

Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünün açılış filmi olarak gösterilen ‘Hayvan Krallığı’ için yönetmen “Bu film sayesinde bedenler ve arzular, dürtüler ve bozukluklar, vahşi yanımız, çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakmak istediğimiz, aidiyet hissi ve hatta hâlâ etrafımızda olan ortak atalarımız hakkında düşünüp kendimi ifade etme fırsatı buldum” diyor. Epey de olumlu eleştiriler alan bir film.

VE SİNEMALARDA QUEEN KONSERİ VAR!

QUEEN ROCK MONTREAL

1981’deki, Queen’in Montreal konserini 35 mm olarak kim kayıt altına almayı akıl ettiyse Allah razı olsun… İşte o görüntüler yakın zamanda restore edildi ve şimdi IMAX kalitesinde sinemalarda gösteriliyor. Aramızda Queen’i canlı kanlı dinleyen vardır ama birçoğumuz o şansa erişemedi. Belki tam karşılamasa da bir Queen konserine hiç olmazsa sinemada gimek de kulağa fena gelmiyor.

ÇOCUK DEPRESYONUYLA GELİR

LOHUSA

Gupse Özay en son ‘Eltiler Savaşı’nda hem kalemiyle hem de oyunculuğuyla karşımıza çıkmıştı ve o dönem koca ülkeyi kahkahaya boğmuştu. Savaştığı kişi de Merve Dizdar’dı… Şimdiki savaşı başka! Hamilelik sonrası lohusalık dönemini biraz sert geçiren bir kadın olarak, bu duruma duyarsız kalan eşiyle mücadele ediyor. Ki eşte eş yani. Çocuk doğmuş ama çayına bisküvi bandırıp “Benlik bir şey var mı?” diye soran eşlerden… Ama önce kendisiyle savaşmak zorunda kalıyor. Çünkü ben her şeyi yaparım lohusa depresyonuna girmem diyen kadınlardan biri!

Bizim sinemamızın biraz görmezden geldiği bir alan ebeveynlik halleri ve ebeveynlerin çocukla olan ilişkisi. İşte bu alandan bir kesit sunuyor bize Gupse Özay. Kıvanç Baruönü’nün yönettiği film haftanın iddialı komedisi. Özay’a Onur Gürçay, Hazal Türesan, Esra Ruşan, Servet Pandur, Feri Güler, Birsen Dürülü, eşlik ediyor.

ANNEM BABAM AJANMIŞ YA…

KARDEŞ TAKIMI

Sömestr, bir kuşağın 15 Tatil dediği dönem bugün başlıyor. Ne mutlu ki artık bizde de bu dönem için filmle çekiliyor. ‘Kardeş Takımı’ bu filmlerden işte. Çocuklarınızla tatil günlerinde sinemaya gidebileceğiniz filmlerden. Mustafa Kotan imzalı filmde annesi babası ajan olan dört kardeşin hikayesini izliyoruz.

Deniz, Derya, Ali ve Yaz… Onlar bilmiyor ama anne babaları birer ajan. Ama öğreniyorlar çünkü evlerinde çok özel bir bilgisayar var ve onu ele geçirmek isteyenler önce anne ve babalarını kaçırıyorlar. Bizim afacanlar da bu bilgisayar yardımıyla ebeveynlerini kurtarmak için mücadele ediyor. Tabii en büyük yardımcıları Takoz adlı bu bilgisayar.

MÜCADELEYE DEVAM

AFACANLAR KAMPTA

Haftaya uygun ikinci film ‘Afacanlar Kampta’. Başrolde de çocuk dünyasının yıldızı Berat Efe Parla var. Çocuğunuz varsa Berat Efe’nin nasıl onların dünyasında önemli bir figür olduğunu biliyorsunuzdur zaten. İlk film ‘Afacanlar İş Başa Düştü’yü evdeki iki evlat yüzünden belki 10 kere izlemek durumunda kalmış biri olarak bu devam filmi naçizane benim de ilgimi çekiyor!

Emirhan ilk macerada babasının çalıştığı AVM’yi hırsızlardan kurtarmıştı. Ama artık büyüdü. Dedesi Saffet’in şehir dışında işlettiği çocuk kampında çalışmaya başlıyor. Lakin aksilik bu ya dedesinin ayağı kırılınca kampın sorumluluğu ona kalıyor. Ve kampın içindeki özel bir bitki olan Zinya çiçeğini ele geçirmek isteyenlerle mücadele ediyor. Yalnız mı değil tabii ki!

NEW YORK’A ZORUNLU İNİŞ

ÖRDEKLERİN GÖÇÜ / Migration

Jamaika’ya gitmek isterken yollarını kaybedip New York’a iniş yapmak zorunda kalan bir Yeşilbaş ailesini macerası… Ördekler ne diyelim size insanlar diyarına hoş geldiniz! Ama bu aile hem macerasever hem de zorlukların üstesinden gelmeyi bilen bir ördek ailesi. Yani öyle olduklarını düşünüyorlar. Sonrası biraz komedi biraz macera. Haftanın son sömestr filmi…

Fragmanlı Vizyon Haftası: Yedi filmde komedi, macera, romantizmFragmanlı Vizyon Haftası: Yedi filmde komedi, macera, romantizm

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.