CHP liderinin bundan sonra atayabileceği danışmanlarının kısa listesi

19 Ekim 2023

Bu yazıyı sakın ha Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmek için filan yazdığımı düşünmeyin.

Zaten bunu yapabilmek için siyasetle biraz ilgilenmem ve CHP gibi bir şeyi  de takip ediyor olmam lazımdı.

Bunların ikisi de çok şükür olmadığından Türkiye için bir arayış içinde olduğunu ve bu arayışı  yüzünden hayli bunalımda olduğunu tahmin ettiğim Kılıçdaroğlu’na sadece yardımcı olsun diye yazdım bu yazıyı.

***

Adamın had safhada bunalımda olduğu geçenlerde ‘güldür güldür’ şovundaki bir skeci beğenip hatta bu nedenle  şovu canlı izlemeye de gideceğini söylemesinden anlayabilirsiniz.

‘Güldür güldür’ programı kendisine mizahçı diyen herkesin bir meslek hakareti olarak kabul etmesi ve o programı salonda canlı seyredenler arasından espri diye ortaya konanlara çılgınca gülüp alkışlayanların da ruh sağlığından şüphe edilmesi gereken bir utanç vesilesidir.

***

CHP lideri bu programda kendisi hakkında yapılan skece çok gülmüş ve takdirlerini yollamış oyunculara. Aslında sadece bu bile eğer CHP bir gün gerçekten düzgün bir parti  olabilecekse onun bir an önce partiden uzaklaştırılması için yeterli bir neden sayılmalıdır.

***

ama benim burada sorunum artık yeteneksizliğin, vasatlığın başarının garantisi olabildiği bir ülkede güldür güldür programının beğeni kazanabilmesine şaşırmak değil, aksine bu olmasaydı buna şaşırmak olmalıydı. 

benim burada asıl sorunum dediğim gibi sadece Kemal  beye arayışında yardımcı olmaya çalışmaktan  ibaret.

***

Adamın ne aramakta olduğunu da tam bilmiyorum.

Ama bazı kuşkularım da var.

Tabii siz bana bakmayın, ben aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar canlanan Tapınak Şövalyeleri dünya devleti  tarafından CHP’nin başına, başkan Erdoğan’a her durumda yardımcı olması için konmuş oluğunu da düşünüyorum.

Yani bu yüzden kuşkularım bende kalsın hiç söylemesem daha iyi olur. Zaten karmakarışık olduğuna emin olduğum kafanızı daha da karıştırmış olmayayım.

***

Bütün bu yazının çıkış noktası  CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan yardımcısı olarak atadığı Ahmet Nazif Yücel’in Türkiye’ye tehditler savurmuş bir Şii lideri olan Ebu Mehdi El-mühendisi ile çekilmiş fotoğrafının ortaya çıkması üzerinedir. 

***

Bu aşamada iki zorunlu küçük dipnot da eklemeliyim. Adamın adı gerçekten böyle, yani  benim uydurduğum, ada eklediğim hiçbir kelime yok. Diğer nottaki amacım da  adamın adının onun yaşadığı hayatla hiçbir alakası olmadığına emin olduğum bir  şiirselliğe sahip olmasına da dikkat  çekmekti.

***

madem işler böyle, madem şu anda CHP’de popüler olabilen  bazı insanlar eğer  Atatürk’ün döneminde partiye üye olmak istelerdi, Atatürk’ün kendisi bizzat boğamayacaksa o kişileri, kurmuş olduğu partiyi  kestirmeden anında  kapatacağını da tahmin ediyorsa, o zaman bana da iyi bir yurtsever olarak partiyi kapatmak amacında olması gereken Kılıçdaroğlu’na bundan sonraki genel başkan danışmanlarını seçmesine yardımcı olmak için bir kısa liste hazırlamak düşer. 

***

unutmayın bu listeyi CHP başkanının bugüne kadar sergilediği eğilimlere uygun olsun, onu da memnun etsin diye hazırladım. Umarım bu mütevazi yardım duyguları ile dolu  kalbimin değerini de bilir CHP başkanı.

***

işte bundan  sonra CHP başkan danışmanı olması gereken isimlerle ilgili kısa öneri istem:

1- Molla Abdul Hakim. Talibanın müzakere heyetinin başkanı. bu adam özelikle gerekiyor CHP’ye diye düşünüyorum, çünkü Davutoğlu’yla bundan sonra konuşmalar  sürdürülecekse Molla Abdul Hakim özellikle yararlı olacak, onu en iyi anlayacak değerli bir isimdir.

2- Seracedin Hakkani. bu adamcağız Afganistan-Pakistan sınırı boyunca Taliban’ın askeri varlığını yöneten dünya sevimlisi kişi olarak biliniyor. 

Ama bu tabii ki bir sorun da olabilir. Eğer Kılıçdaroğlu bunu danışmanı olarak atarken ona Türkiye-Suriye sınırını yönetmek görevini  de vermek isterse adam  ben böyle zor işe girecek kadar tecrübe sahibi  değilim diye görevi reddedebilir de .

3- bu tutulan yeni yönünde parti yönetiminde illa da bir hamas yöneticisi de tabii ki bulunmak zorunda. Bu da  o zaman İsmail Haniye olsun çünkü bu adamın daha önce nedense İstanbul’da hayli bulunduğu, yani CHP başkan danışmanı olduğunda yabancılık çekmesinin mümkün olmadığı da belirtiliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.