Pantolonumun paçasından rektumum çıkarsa

27 Ocak 2024

Her şeye rağmen fiziksel görünümümü kafaya fazla takmadan yaşamaya çalışıyorum. Evden fazla çıkmasam bu görünümüm fazla bir toplumsal sorun olmaz diye düşündüğümden hiç olmasa ev içinde kimse benden rahatsız olmaz diye umuyorum. Eşim arada bir bana ciddi bir freudyen sürçme sonucu olması gereken ‘Quasimodo’ diye seslenmese daha iyi olacaktı. O bunun şu anda Victor Hugo’nun ‘Notre-Dame’in kamburu’ romanını okuyor olmaktan kaynaklanan bir dil sürçmesi olduğunu söylese de ben asıl gerçeği biliyorum.  

***

Onun benim fiziksel görünümümden fazla hoşnut olmadığından eminim. açıkça söylemeliyim ki ortada hoşnut olunacak bir görüntü de katiyen yok. dediğim gibi buna olağanüstü radikal bir estetik cerrahi müdahalesinden başka yapacak bir şey olmamalı. Bu konuda fikrini sorduğum bir cerrah arkadaşım ‘sana estetik açıdan öyle kapsamlı, bugüne kadar hiç denenmemiş cerrahi müdahale gerekiyor ki bir insanın bundan canlı çıkabilmesi de şüpheli’ demişti.

***

onun bu sözlerinden sonra fiziksel görünümümü değiştirme şansımın hiç olmadığını, maalesef beni her gün görmek zorunda olan eşimin de buna alışmasını ummaktan başka bir umudum kalmadığını anlamış ve kabul etmiş durumdaydım.

***

Hatta evin içinde Quasimodo benzeri bir tip olmasına biraz alışmaya başladığı yönünde son zamanlarda bazı olumlu işaretler de vardı eşimde.

ancak okuduğum son bir haber görünümüme yakında olumsuz bir darbe daha geleceğini ve bunun da görünümümü tamamen tahammül edilmez hale sokacağını düşündürttü bana.

***

bu habere göre Johns Hopkins Tıp Fakültesi ve Cleveland Clinic makat çatlağı ve hemoroidin çok can yakıcı ve tehlikeli olduğu konusunda uyarılar yaparken en büyük problemin de rektum sarkması olduğu belirtmiş.

Dr. Saurabh Sethi ise “Büyük tuvaletinizi yaparken telefonunuza bakarak tuvalette uzun süre kalmak rektum ve anüsünüz üzerinde baskı ve ağrı yaratabilir. Bu da hemoroid (basur) ve makat çatlağına (anüs fissür) ve rektumun sarkmasına neden olur” ifadelerini kullanmış.

***

özetle benim Odatv sitesinde görüp burada size aktardığım bu habere göre uzun süre telefonla tuvalette oturmak hemoroid, anal fissür ve hatta rektumun anal açıklıktan dışarı çıktığı ve potansiyel olarak ameliyat gerektiren rektal prolapsus gibi rektal ve anal sorunlara yol açabiliyormuş.

***

bu haberi okuduktan sonra bende yakında pantolonumun paçasından rektumumun sarkacağı korkusu başladı. görünümüm nedeniyle hayvanat bahçesine kapatılmam  yolunda bir düşünce zaten vardı, rektumum da paçamdan çıkacak şekilde sarkınca bunun sonunda yapılacağını düşünüyorum.

***

Bu sorunun büyük tuvalet yaparken çok uzun süre oturulmasından kaynaklandığı ve bunun da insanların telefonları ile oynamasından gelen bir sorun olduğu belirtiliyor.

ben de tuvalette çok uzun otururum ama bu telefona bakmamdan kaynaklanmıyor elbette. 

***

ben neredeyse 50 yıldır tuvalete elimde kitapla girerim.

Bir kitapla ne kadar uzun oturabilirsin ki orada diye soracaklar olursa da onlara diyeceğim şu: 

yahu ben zamanında Karl Marks’ın Kapital eserinin üç cildini ve buna ilaveten Grundrisse’nin tamamını tuvaletteyken okuyup bitirmişim. Sonra buna  ilaveten Lenin’in toplu eserleri ciltlerini de tuvalette okumaya giriştim. Ama okumaktan  sıkıldığımdan 45 cildi tamamlayamadan okumayı bıraktım.  Ama sonra Proust’un ‘Kayıp Zamanın İzinde’sini de tuvalette bitirdim. 

***

şimdi durum böyleyken tuvalette fazla oturmaktan dolayı illa rektum sarkacaksa bu bende olmasın da kimde olsun Allah aşkına.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.