Teğet geçmiştin, şimdi yakala kadını Ertuğrul Özkök

1 Şubat 2024

Konuya girmeden önce şunu açıklamalıyım: ben ne kadar ısrarla anlatırsam anlatayım Ertuğrul Özkök bence fazla normal değil. bu tabii ki meseleyi kamuoyuna nazik anlatma biçimi. Etrafta bunu fazla söylemeyeceğim ve burada da ısrarlı olmayacağım ama gerçek fikrime göre onun durumunu fazla normal olmamakla anlatmak yeterli olmaz, aslında o ciddi biçimde çıldırmış durumda bence.

***

bu tespitimi göz önüne alarak okumalısınız bu yazımı.

Hürriyet’in yayın yönetmenliğini kaç yıl boyunca yaptı şu an net hatırlamıyorum. bu konuda araştırma yapmaya da açıkçası üşendim. ben diyeyim 18 yıl, siz deyin 20 yıl, hepsine inanırım, çünkü biz dönemin hürriyet çalışanları bir ara onun yayın yönetmenliğinin ebedi olacağını ve hatta o koltukta 104 yaşına kadar oturacağını falan düşünmeye başlamıştık.

***

Bu uzun süreyi hatırlarsak onun şu an tamamen çıldırmış olmasını da anlayışla karşılayabiliriz sanıyorum.

Çünkü hürriyet yayın yönetmenliği o dönemde öyle bir yerdi ki yayın yönetmeni olarak atanan kişi başta tüm insanlık aleminin canını sıkacak kadar normal olsa bile en fazla iki yıl içinde normalliğinden çıkar ve çıldırabilirdi. dikkat ederseniz iki yıl diyorum, Özkök ise bunu 17 yıl kadar yaptı. ve sonunda da bu hale düştü, artık tedavisi mümkün olmayan biçimde çılgın.

***

Peki size sorsam, bu çılgın adamın bütün Hürriyet yayın yönetmenliği boyunca başına gelen olaylar arasında onu en çok üzen, en çok yıpratan konu ne desem, ne cevap verirdiniz acaba?

Biliyorum çoğunuz onun yıllar içinde atmış olduğu başlıklardan bazılarına şimdi üzülüyor olabileceğini filan düşünebilirsiniz. Ama hayır bu değil cevap.

Keza onca zamanda kırmış olabileceğim insan veya gruplar var mıdır diye de düşünüp üzüldüğünü sanabilirsiniz, ama hayır cevap o da değil.

Bu konuda aklınıza gelebilecek hiçbir makul açıklama ona uymuyor. Dedim ya adam çılgın.

***

Belki bana inanmayacaksınız ama onun Hürriyet Gazetesi yayın yönetmenliği boyunca yaşadığı en önemli olay ve hala üzüldüğü konu Sharon Stone ile ilgili.

Bir yurt dışı  gezisinde katıldığı bir davette Sharon Stone karşısına çıkmış ve Özkök ona teğet geçmişti. kadını orada kaçırmış olduğuna size yemin ederim ki hala üzülüyor bu çılgın kişi.

***

Gerçi ona güzel haber vermeyi prensip olarak pek istemem ama yine de söylemeliyim ki yıllar önce kaçan o fırsat şimdi telafi edilebilir görünüyor.

***

Oda tv sitesinde Elif Aktuğ’un yazısına göre Sharon Stone Tinder arkadaş bulma sitesinde yerini almış. Yani düşünsenize Tinder’a girmişsiniz ve beğenmediğiniz kadınları sağ elinizle sağa itip duruyorsunuz ve birdenbire karşınıza Sharon Stone çıkıveriyor. fiziksel durumu şu an nasıl bilmiyorum ama ben onu filmde külotsuz haliyle bacak bacak üstüne atarkenki gibi düşünmeyi tercih ediyorum. Eminim ki Ertuğrul Özkök de onu o haliyle hatırlamak isteyecektir.

***

Diyeceğim o ki yıllardır ona konuşmadan dokunmadan teğet geçmesine üzülen Özkök eğer bir zahmet Tinder’a girerse bu yıllar önceki hatasını şimdi telafi edebilir.

***

Sözleşip Los Angeles’te bir yerde buluşma ayarlayabilirler. Bu noktada Tansu Özkök’e bir ihbarım olacak. Eğer kocan durup dururken sudan nedenlerle Los Angeles taraflarına gitmek isterse bunu şüpheyle karşıla ve hatta daha yola çıkmadan iyi bir kavga çıkar.

***

bu arada birbirlerine teğet geçtikleri günden bu yana yaş almış bulunan iki kişi şimdi buluştuklarında ne yapacak onu da merak ediyorum. Belki birbirlerine teğet geçtikleri gün yapabileceklerini şimdi yapamayacak olmanın trajik bir dökümünü yapıp torunları hakkında konuşurlar sadece.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.