Ankara’da konut fiyatları 2 ayda yüzde 65 arttı, Rekabet Kurumu harekete geçti

Ekonomi 15 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

11 ili etkileyen depremler sonrası deprem bölgesinden diğer şehirlere göç devam ediyor. En fazla göç alan şehirlerden biri olarak dikkat çeken Ankara’da emlak fiyatları da hızla tırmanıyor.

Konuya ilişkin Bloomberg HT‘ye değerlendirmelerde bulunan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, “Ankara’da 11 ilden gelen 350 bine yakın depremzede vatandaşımızı misafir ediyoruz. Bu rakam her geçen gün artıyor. Zaten kiralık sıkıntımız vardı, bu kadar nüfus da Ankara’ya gelince ciddi anlamda kiralık tarafında sorunlar yaşıyoruz. Çok astronomik rakamlarla karşı karşıya gelebiliyoruz” dedi.

Satılık tarafın kiralığa göre biraz daha yavaş gittiğini söyleyen Akçam, “Rakamlarda 2 haftadır çok ciddi bir artış var. Fiyatlar yüzde 65 oranında yukarıya çıktı” diye konuştu.

Rekabet Kurumu ön araştırma yapacak

Bu arada Rekabet Kurumu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ankara’da faaliyet gösteren emlakçıların ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla ön araştırma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu yetkilileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra gayrimenkul satış ve kiralama bedellerinde görülen yüksek oranlı artışların tüm vatandaşlar için mağduriyet oluşturduğunu belirterek, “Piyasa koşulları dışında gerçekleşen fiyat oluşumlarına yol açanların tespiti halinde sorumlular hakkında en ağır yaptırımları uygulayacaktır” açıklamasında bulundu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.