Ergin Ataman’dan olay iddia: ‘Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin’ dediler

EuroLeague çeyrek final eşleşmesinde Panathinaikos ve Maccabi Tel Aviv karşı karşıya geldi. Serinin ikinci maçını PAO 95-79 kazandı. Maç sonrası Ergin Ataman, Maccabi koç ekibinden birinin kendisini tehdit ettiğini açıklayarak geceye damga vurdu.

Spor 26 Nisan 2024
Ergin Ataman'dan maç sonu zehir zemberek açıklama.

Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv’i ilk maçını kaybettiği seride farklı yendi. Çekişmeli geçen ancak son çeyrekte farkın açıldığı maçı kazanan Atina ekibi seride durumu eşitledi. Maça Kostas Sloukas damgasını vurmuş gibi görünüyordu. Öyle ki Yunan gard 29 sayıyla kariyer rekorunu kırmıştı.

Ancak maçın bitiş anı ardından önce saha karıştı. Kostas Antetokounmpo’nun Maccabi’li Antonius Cleveland’a son saniyede yaptığı blok ardından iki oyuncu arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra iki takım oyuncuları gerildi. Gerginlik soyunma odası koridorlarında devam etti.

Basın toplantısı aşamasına geçildiğinde her şey durulmuş görünüyordu. Yıllardır dörtlü finale hasret iki takımın eşleşmesi Sırbistan’a taşınacaktı. Ancak geceye Ergin Ataman’ın açıklamaları damga vurdu. Türk koç “Maccabi teknik ekibinden biri, kim olduğunu da bilmiyorum akreditasyonu da yoktu, ‘İsrail’de göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin’ dedi. Hadi ama. Ben Ergin Ataman‘ım. Panathinaikos koçuyum. Türkiye Milli Takımı koçuyum. Türk vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız” diye konuştu. 

Ataman’ın sözleri saniyeler içinde sosyal medyada en fazla konuşulan unsur oldu. İsrail-Gazze savaşından ötürü Maccabi Tel-Aviv bu sezon maçlarını Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da oynamıştı. İsrail ekibi iç saha karşılaşmalarını yine bu şehirde oynayacaktı. 300 taraftar limiti olan Maccabi play-off’a özel olarak bu sınırı 1000 kişiye çıkarmaya uğraşıyordu. Dolayısıyla koçun sözlerinde dikkat çeken ayrıntı “İsrail’de göreceksin” kısmı oldu. Ataman şayet görevine devam eder ve savaş sonuçlanırsa en yakın gelecek sezonun başında İsrail’de maça çıkacaktı.

Ataman’ın söz konusu sözleri sonrası EuroLeague yönetiminin ne tür bir soruşturma yapacağı veya ne tür adımlar atacağı merak konusu.

Sloukas'ın arınma gecesinde kazanan PanathinaikosSloukas’ın arınma gecesinde kazanan Panathinaikos

Türk takımlarına karşı Türkiye deplasmanına çıkmadılar

Bu arada Maccabi Tel-Aviv ve FIBA Şampiyonlar Ligi, EuroCup gibi liglerde mücadele eden İsrail takımlarının hiçbiri Türk takımlarına karşı Türkiye sınırları içinde maça çıkmadılar. Fenerbahçe, iç saha maçı için Litvanya’nın Panevezys kentinde sahaya çıkarken Anadolu Efes de Maccabi maçını Letonya’nın başkenti Riga’da oynamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.