Güldür Güldür ekibine yüklendiler ama… AK Parti ve MHP’nin asıl hedefi Show TV’nin patronu Turgay Ciner

Güldür Güldür programının moderatörü Ali Sunal, yaptığı konuşma ile alkış aldı. Program sonrası AK Parti ve MHP cephesinden sert mesajlar geldi. Kavga Ciner Medya Grubuna ve patronu Turgay Cinr'e uzanacak gibi duruyor.

Siyaset 15 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Show TV’de yayınlanan Güldür Güldür’ün geçen haftaki programında konuşan oyuncu Ali Sunal’ın konuşması gündem oldu. 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili vuran büyük depremler sonrasında normalleşmeden bahsedilemeyeceğini söyleyen Ali Sunal, “Bir kişinin bile sorumluluk hissedip ben hata yaptım, özür dilerim diyerek istifa etmemesi mi normal olan?” diye sordu.

Güldür Güldür’ün skeçlerinde de hükümete eleştiriler vardı. A Haber’in yaptığı çadır haberi tiye alındı. Çadır kentte yaşayan bir aileyi ziyaret eden muhabir çadıra girerken, “İçeri girince bizi burada bir antre karşıladı” demişti. Güldür Güldür ekibi de yaptıkları skeçte “Deprem bölgesindeki çadırın koridorundan çıktım şimdi. Harika bir çadır, müthiş” repliğiyle A Haber’e göndermede bulundu. Bir başka skeçte ise eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek eleştirildi.

Gazetelerin hedefi: Ali Sunal

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Diriliş Postası gazetesi, dünkü “Bu nasıl aymazlık” başlıklı manşetiyle Ali Sunal’ı hedef aldı. Gazetenin haberinde, “Güldür Güldür Tiyatrosu depremzedelerin acısı üzerinden mizah devşirmeye kalktı” ifadeleri yer aldı.

MHP’nin gazetesi olarak bilinen Türkgün’ün başyazısında da yine hedef aynı isimdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı ve Türkgün gazetesinde başyazar olan Yıldıray Çiçek, dünkü “Güldür güldür ama ikiyüzlü olma Ali Sunal” başlıklı yazısında, şu satırlar yer aldı:

“Ali Sunal’ın niyeti de onun videosunu paylaşanların niyeti de deprem felaketinin sonuçları üzerinden seçim öncesi hükümeti ne kadar sorgulatırız ve yıpratırız şeklindedir.”

Sosyal medyanın gündemi de Ali Sunal oldu. Binlerce destek mesajının yanı sıra AK Parti ve MHP cephesinden Ali Sunal’a tepkiler geldi.

Hedef Ciner Medya Grubu mu

Güldür Güldür programı ve Ali Sunal’a yönelik AK Parti ve MHP’den gelen tepkiler yeni değil…

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, 10 Şubat’taki açıklamasında, deprem haberlerini işaret edip bünyesinde Habertürk ve Show TV kanallarını bulunduran Ciner Medya Grubu’nu hedef almıştı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nu (RTÜK) göreve çağıran MHP’li İsmail Özdemir, şunları söylemişti:

“Ciner grubu, Habertürk ve Show TV üzerinden yapılan yayınlarla nereye varmak istiyor? Afet karşısında verilen gayretleri yok saymak ve sergilenen üstün mücadeleyi gölgelemekle elinize ne geçecek? Kimin figüranısınız? Bu sinsilik ve rezillik artık tahammül boyutunu iyice aşmıştır.”

Ciner Medya Grubu’nu hedefe koyan bir başka isim ise Sabah gazetesi Melih Altınok…

Melih Altınok, 10 Mart 2023’teki “Turgay Ciner yine 6’lı oynuyor” başlıklı yazısında, “Tarafını ilk açık eden Ciner Medya Grubu oldu. Tele 1, Sözcü TV, KRT ve Halk TV gibi tematik CHP kanalları bile hiziplerle boğuşup yekpare bir tavır alamazken Habertürk, Show TV, Altılı Masa’nın bayrağını göndere çekti” ifadeleri yer aldı.

“Tipsiz olunca sorun yok mu!”

Ciner Medya Grubu’na yönelik son tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan geldi.

Hamza Dağ, gazeteci Fatih Altaylı’ya, “Teke Tek” programına konuk olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş üzerinden yüklendi ve Twitter’da şu mesajı paylaştı:

“Habertürk’te Teke Tek programını izlerken yayında bir moderatör ve bir TİP’li var zannediyorduk. Meğer modaratör yokmuş, iki TİP’li muhabbet ediyormuş.”

Fatih Altaylı ise “Tipsiz olunca sorun yok mu!” başlıklı yazı kaleme alarak Hamza Dağ’a yanıt verdi. Altaylı şunları yazdı:

“Bu zatı muhterem bilmez ama gazeteci diye bir şey vardır. Ben de gazeteciyim. Soru sorarım. Televizyon programlarında konuklarımın yaptığı ya da yapması gerektiği halde yapmadığı şeyler hakkında kendisinden bilgi almaya çalışırım. Bugüne kadar da konuğum kim olursa olsun bunu hakkıyla yaptığım konusunda büyük bir kitle hemfikirdir. Büyük ihtimalle de bu nedenle ‘bazı partilerin’ yöneticileri ve yetkilileri benim programıma asla katılmazlar. Acaba burada sorun “Tip” mi!”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.