RTÜK’ün ‘göz yaşartan’ kadına şiddet duyarlılığı 

Kültür Sanat 15 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Muhafakazar bir ailenin oğlu ile seküler bir ailenin kızı arasındaki aşk ve evlilik hikayesinin anlatıldığı Show TV’nin popüler dizisi ‘Kızılcık Şerbeti’ bu sefer RTÜK’ün gözüne takıldı.

Yayına girdiği günden beri sosyal medyada ‘iki mahalle dünür olur mu’ tartışmalarına neden olan, özellikle de muhafazakar dünyadan insanların eleştiri getirdikleri ‘Kızılcık Şerbeti’ dizisiyle ilgili RTÜK’ün inceleme başlattığını, kamuoyu RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in attığı bir tweetle öğrendi.

İncelemenin nedeni ise yayınlandığında tepki çeken, ailesi tarafından istemediği erkekle zorla evlendirilen Nursema karakterinin, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atılması. RTÜK’e göre bu sahne kadına yönelik şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik.

RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı ise RTÜK’ün kadına yönelik şiddet konusundaki duyarlılığını ‘göz yaşartıcı’ olarak nitelendirdi. Taşçı Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kadına yönelik şiddet içeren her türlü yayına karşıyım” dedikten sonra RTÜK Başkanı’nı kadına yönelik şiddet TRT dizisinde işlendiğinde inceleme yapmamakla eleştirdi. Ve  TRT 1’de yayınlanan Yürek Çıkmazı dizisinden bir şiddet sahnesi paylaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.