Sahte kripto para sitesi açıp insanlardan 50 milyon lira dolandırmışlar

Ünlü kripto varlık sitelerinin sahtesini yapmış, internet reklamıyla müşteri çekmiş, sonra da insanların parasını çarpmışlar. İzmir merkezli çetenin lideri bir Ukraynalı.

Gündem 15 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün dün 17 kentte birden düzenlediği bir dolandırıcılık operasyonu çok çarpıcı bir kripto para dolandıcılık yöntemini de gözler önüne serdi.

Gözaltına alınan 42 şüphelinin, ünlü kripto varlık borsalarının sitelerine benzer sahte internet siteleri açtıkları ve internet arama motorlarında en üst sıraya çıkardıkları, çeşitli sosyal medya hesapları ve internette ünlü borsaların isimlerini kullanıp ödül dağıtıldığı şeklinde reklam vererek, açtıkları internet sitelerine yönlendirdikleri öne sürülüyor.

Bu yöntemle şüpheliler, sahte siteye giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifrelerini yazan kişilerin bilgilerini ele geçirdikleri, daha sonra vatandaşlara telefonla ulaşarak GSM onayı aldıkları ve bu yolla birçok kişinin kripto paralarını kendi yurt dışı hesaplarına göndermiş.

Şüphelilerin, bu yöntemle toplam 50 milyon TL’lik vurgun yaptıkları belirlendi. Dolandırıcılık şebekesinin elebaşı olduğu ve yurt dışında yaşadığı tespit edilen Ukrayna uyruklu R.P.’nin, elde ettiği haksız kazançla lüks bir hayat yaşadığı ve sık sık kumar oynadığı belirlendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.