Aslantuğ ‘Tavrımızdan rahatsız oldular’ dedi ceketini alıp gitti

Oyuncu Mehmet Aslantuğ TRT 1'de oynadığı 'Yürek Çıkmazı' dizinden ayrıldığını açıkladı. Yaptığı paylaşımda "Sual eden tavrımızdan rahatsız oldular" yazan Aslantuğ "Görevimizi layıkıyla yapmaya, türkülerimizi hissederek söylemeye devam" dedi.

Gündem 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mehmet Aslantuğ yaptığı paylaşımla TRT 1'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisinden ayrıldığını açıkladı.

Usta oyuncu Mehmet Aslantuğ, hakim kültürün dayatmaları, ilkelerine uygun düşmediği zaman tavır koymayı bilen sanatçı olarak tanınıyor. Ahmet Kaya 1999’da linç edilirken onun yanında duran Aslantuğ yine ilkeleri söz konusu olunca taviz vermeyeceğini bir kez daha gösterdi.

‘Bizle çalışıyorken olmaz’ diyen bir kibir saklıyorlar

Instagram hesabından yaptığı açıklamada TRT 1’de yayınlanan ‘Yürek Çıkmazı’ dizisinden ayrıldığını açıkladı. Aslantuğ, oğlu Can Aslantuğ’a ithafen yazdığı mektup gibi paylaşımında “Hakikat ve doğrudan yana ses vermeye gayret ediyoruz diye; o kurumları kendine bağlayarak siyasi tavrının mülkü sananlar, yarın o koltuklarda başkaları oturduğunda da sesimizin aynı vicdanla yankılanacağını bilmelerine rağmen; gerçekten ilham alan, sual eden tavrımızdan rahatsız oldular. ‘Bizle çalışırken olmaz’ diyen bir kibir saklıyorlar. ‘Yalancı’ (1993) adlı çalışmadan 30 yıl sonra dahil olduğum ‘Yürek Çıkmazı’na veda ettim bu akşam. İlk kez bu duygularla birlikte oynamanın deneyimini de heybeye koyarak ve elbette tereddüt bile etmeden. Gerçeğe yoldaşlık ediyoruz diye; ürken, küsen, kızan birilerine teslim edilecek bir yürekle büyüyüp serpilmedik. Öyle de gideceğiz muhakkak. Görevimizi layıkıyla yapmaya, türkülerimizi hissederek söylemeye devam ederek…” diyerek kendisine uygulanan baskıyı ifşa etti ve bu baskı neticesinde dizinden ayrıldığını duyurdu.

Hiçbir şey için çaresiz değilsiniz

Aslantuğ oğluna da “Ah benim gönlü güzel oğlum. Meslek hayatında bu türden beklentilerle sınava girdiğinde; bir an bile düşünme, doğruyu terk etme, senin için iyi olan şey halkın için sorunluysa eğer, aklını asla ikiletme! Çalışma hayatın başka ülkeleri dayatsa bile; derdin de, gönlün de ülkende olsun. Bu mühürlenmiş duyguyu yok sayarak terk etme! Um0utsuzluk bir hastalık evlat. Hiçbir şey için çaresiz değilsiniz, çare sizsiniz. Geleceğiniz; aydınlık, bereketli, onurlu ve kutlu olsun” diye yazarak nasihatte bulundu.

Mehmet Aslantuğ uzun yıllar TRT’nin klasikleşmiş pek çok dizisinde rol aldı. Oynadığı filmlerle de birçok ödül kazanan aktör, ağırbaşlı, sakin gerçek hayatta olduğu gibi ilkeli karakterleri oynamayı tercih etmesiyle tanınıyor.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.