‘Silahlı’ Ja Morant şiddete karşı! NBA’in unutulmaz skandalları

Sosyal medyasından yaptığı canlı yayında silah gösterdiği için 8 maç ceza alan NBA yıldızı Ja Morant sessizliğini bozdu. Sadece Ja Morant değil bir çok ünlü oyuncu skandallarıyla NBA'yi salladı.

Spor 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ja Morant, yıllık 11 milyon doların üzerinde maaş alıyor.

Memphis Grizzlies forması giyen 23 yaşındaki Ja Morant takımının en büyük yıldızı ve süper star olma potansiyeline sahip olduğu söyleniyor. Özel hayatında sahadaki gibi hızlı olan Temetrius Jamel Morant ya da kısaltılmış olarak Ja Morant, genç yaşta yeteneklerini gösterdi. 2019’da Memphis Grizzlies tarafından 1. tur 2. sırada seçildi.

2023 yılı itibarıyla Ja Morant yıllık 11 milyon doların üzerinde maaş alıyor ve 27 milyon doların üzerinde mal varlığı bulunuyor. Morant hiç evlenmedi ancak eski kız arkadaşı KK Dixon’dan 2019’da doğan Kaari Jaidyn Morant isimli bir kızı bulunuyor.

23 yaşında bir baba olan NBA’in en iyi oyuncularından biri Ja Morant’ın başı özel hayatı nedeniyle derde girdi. , 4 Mart’ta Denver’deki bir gece kulübündeyken Instagram canlı yayınında elinde silahla görüntülendi. Tepkiler çığ gibi büyüdü. Nihayet NBA yönetimi, oyuncuya 8 maç ceza verdi. Memphis Grizzlies bu ceza boyunca Ja Morant’a maaşını ödemeyecek. Bu da basketbolcuya 669 bin dolara mal olacak. 4 Mart’tan bu yana parkeye çıkamayan oyuncu pazartesi günü Dallas ile oynanacak maçla takımına dönecek.

Ja Morant, konu hakkındaki sessizliğini ESPN’den Jalen Rose’a bozdu. Olaydan sonra psikolojik destek aldığını söyleyen Morant, “Dürüst olmak gerekirse korkunç hatalar yaptım ve çok pişmanım” dedi. Açıklamasına göre Morant, mental olarak uzun yıllar sonra çık iyi hissediyor. Oyuncu, canlı yayında gösterdiği silahın kendisine ait olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Ben yanında silah taşıyacak türden biri değilim. Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Ama yaptığım hataların tüm sorumluluğunu üstleniyorum. Şu an kötü bir imaja sahip olduğumun farkındayım ama bunu üzerimden söküpatacağım. Gerçek Morant’ın kim olduğunu göstereceğim.”

Başı derde giren NBA yıldızları

Jo Morant, NBA’in skandallarıyla gündeme gelen ilk yıldızı değil. Arasında dünyanın en iyi basketbolcuları arasında gösterilen Michael Jordan, helikopter kazasında yaşamını yitiren Kobe Bryant gibi isimler de skandallarıyla gündeme geldi. NBA yıldızlarının karıştığı ve skandallardan bazıları şöyle…

Aşırı kokain alan Len Bias hayatını kaybetti.

Len Bias’ın ölümü: Büyük yeteneğe sahip Len Bias, 1986 NBA draftında Boston Celtics tarafından 2. sırada seçildi. 22 yaşındaki oyuncu, Boston’un seçiminden 48 saat sonra aşırı dozda kokainin neden olduğu kalp krizinden hayatını kaybetti. NBA, Len’in ölümünden sonra genç oyuncular için uyuşturucu farkındalık programı başlattı.

Michael Jordan’ın kumar bağımlısı olduğu NBA yönetimince biliniyordu.

Michael Jordan’ın kumar sorunu: Birçokları tarafından NBA tarihinin en büyük oyuncusu olarak gösterilen Michael Jordan, kumar bağımlısıydı. 25 Mayıs 1993 tarihinde New York Knicks’e karşı oynadıkları Doğu Konferansı Finalleri’nın 2. maçı öncesi Michael Jordan’ın Atlantic City’de kumar oynarken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı. 6 Ekim 1993’te Michael Jordan, babasının öldürülmesinden sonra basketbola veda ettiğini açıkladı. O dönem kumar tutkusu nedeniyle NBA’in onu gayrı resmi olarak uzaklaştırdığı iddiaları ortaya atıldı. Jordan’ın kararı açıklamasının ardından NBA açtığı kumar soruşturmasını durdurdu. 1998’de basketbola dönerken ” dönemin NBA Başkanı David Stern’den izin istemesi iddiaları kuvvetlendirdi.

Adidas, açılan tecavüz davasından sonra Kobe Bryant’ın sponsorluğundan çekildi.

Kobe Bryant’ın tecavüz davası: NBA tarihinin en iyi oyuncuları arasında gösterilen ve helikopter kazasında yaşamını yitiren Kobe Bryant, 2003 yılında tecavüzle suçlandı ve tutuklandı. Suçlayan kişinin ifade vermeyi reddetmesi üzerine dava düştü. Adidas onun sözleşmesini feshetti.

Gilbert Arenas, soyunma odasına silah soktuğu için büyük ceza aldı.

Gilbert Arenas’ın silahları: Washington Wizards’ın yıldızı Gilbert Arenas, soyunma odasında takım arkadaşı Javaris Crittenton’a dört silah göstererek onu tehdit etti. Bunun nedeniyse Crittenton’un JaVale McGee’ye karşı bir kart oyununu kaybettikten sonra onu vurmakla tehdit etmesiydi. O dönemde Washington’da ateşli silahların özel mülkiyeti yasa dışıydı. NBA yönetimi, yaşananları öğrenince Arenas’ı 2009-10 sezonunun büyük bölümünde ligden uzaklaştırıldı.

Rose, tecavüz davası nedeniyle takasla geldiği New York Knicks’te birkaç maç kaçırdı.

Derrick Rose’un tecavüz davası: New York Knicks oyuncusu Derrick Rose, 2021’de 2013 yılında kendisi ve iki arkadaşının bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle mahkemelik oldu. Jüri, eylemin gönüllü olarak gerçekleştiğine karar vererek kadının 21.5 milyon dolarlık tazminat talebini reddetti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.