ABD’deki bankacılık krizi, kripto firmalarını denizaşırı ülkelere yönlendirebilir

Ekonomi 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

ABD’li kripto şirketleri, geçen hafta kripto dostu üç bankanın çöküşünün ardından denizaşırı banka hesapları arayışında. Coindesktürkiye.com’da yayınlanan analize göre, İsviçre, Lichtenstein ve ada ülkeleri bu eğilimin olası adayları arasında yer alıyor.
İsviçre’deki Sygnum ve Lichtenstein’daki Bank Frick, CoinDesk’e, son birkaç gün içinde ABD de dahil çeşitli ülkelerden hesap açma taleplerinde artış yaşandığını açıkladı. İsviçreli banka SEBA ise kripto sektöründen son zamanlarda kendilerine ilgi gösteren yeni müşterileri kabul etmeye başladıklarını bildirdi. Bireysel tarafta ise son birkaç gün içinde artan şekilde yeni hesap açma talepleri alan Xapo Bank (Cebelitarık), sunduğu hizmetler arasına muhtemelen bu haftadan itibaren USDC opsiyonlu İngiliz Sterlini ödemesini de ekleyecek.
Sektör kaynakları, ABD Doları’na dayalı bankacılık seçenekleri olarak Porto Riko’daki FV Bank’i, Bermuda’daki Jewel Bank’i ve Bahamalar’da Tether ile FTX bağlantılı Deltec’i de gösteriyorlar. Dijital Para Birimi Grubu’nda yer alan, CoinDesk’in de aralarında bulunduğu bazı şirketlere gönderilen bir liste ise Dominika’daki EQIBank’i dikkatlere sunuyor. Adı geçen bu bankalar, CoinDesk’in konuyla ilgili sorularına yorum yapmaktan kaçındı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.