Bobby Caldwell hayatını kaybetti

Amerikalı ünlü caz, R&B müzisyeni ve söz yazarı Bobby Caldwell hayatını kaybetti. 1970’lerin önemli hitlerinden What You Won’t Do for Love ile dikkat çeken ödüllü müzisyen Caldwell, 71 yaşında hayata veda etti.

Kültür Sanat 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bobby Caldwell ya da tam ismiyle Robert Hunter Caldwell, 71 yaşında New Jersey’deki evinde hayata gözlerini yumdu. 1978 yılında yayınladığı What You Wont Do for Love ile caz ve R&B türlerini harmanladığı çalışmasıyla dikkat çeken Caldwell sonraki yıllarda da çok yönlü işlere imza atmaya devam etmişti.

Hip-hopçulara ilham oldu

Besteleri günümüzün hip hop müzisyenlerine de ilham olan Bobby Caldwell 1951’de Manhattan’da dünyaya gelmiş gençliği boyunca da Elia Fitzgerald ve Frank Sinatra gibi isimlerden etkilenmişti. 1970’li yılların başından itibaren caz dünyasında çeşitli topluluklarla ortak işlere imza atan Caldwell, kariyeri boyunca farklı müzik türleriyle de sık sık etkileşim halinde oldu.

Kendi etkileşimlerinin yanı sıra pek çok isme de ilham olan Bobby Caldwell’ın besteleri Go West, Phyliis Hyman, Tupac Shakur ve The Notorius B.I.G gibi isim ve topluluklar tarafından kullanıldı.

Kırk yıllık kariyeri boyunca, Bobby Caldwell türler arasında özgürce gidip gelerek R&B, reggae, soft rock ve smooth jazz’ın yanı sıra Amerikan Standartları’nı da seslendirdi. Müzikal kariyeri boyunca 12 albüm kaydeden Bobby Caldwell çok sayıda ödülü de kazanmıştı. 2020 yılında Billboard’ın açıkladığı En iyi 25 Aşk Şarkısı listesinde The Next Time I Fall şarkısıyla yer almayı başaran Caldwell, 1992 yılında Japonya’da En İyi Yabancı Sanatçı seçilmişti.

Eşinden açıklama geldi

71 yaşında hayatını kaybeden Bobby Caldwell’ın eşi Mary Caldwell, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ünlü müzisyenin antibiyotiklere karşı gelişen toksik reaksiyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.