İstanbul Caz Festivali Günlüğü: Koreli konuk Boğaz’da

İstanbul Caz Festivali Koreli konuğunu ağırlıyor. Daha önce de ülkemizde konser veren Youn Sun Nah, bu akşam Robert Koleji Konak Teras'ta sahne alacak. Koreli müzisyenden önce Deniz Taşar cazseverlerle buluşacak.

Kültür Sanat 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Koreli caz müzisyeni Youn Sun Nah, vokal performansıyla öne çıkıyor.

İstanbul Caz Festivali, Robert Koleji’ne taşınıyor. Festivali ilk kez ev sahipliği yapacak olan Robert Koleji Konak Teras, dünyaca ünlü Koreli Youn Sun Nah’ı ağırlıyor. Bu akşam gerçekleşecek konserde Koreli caz müzisyeni quartet olarak sahne alacak. Müzisyen bir ailede yetişen sanatçı, ülkesi ile Avrupa arasında bir sanat köprüsü kuruyor. Başta yaşadığı Fransa olmak üzere pek çok ülkede hakkında övgü dolu yazılar çıkan caz solisti yıllar sonra şehrimize geliyor. Konser saat 21.00’de başlayacak. Koreli müzisyenden önce ise sahnede Deniz Taşar olacak.

İstanbul Caz Festivali’nde Koreli misafir

İstanbul Caz Festivali kapsamında ilk kez sahne alacak olan Youn Sun Nah, mütevazı hikâyeleri ve duru sesiyle önemli bir hayran kitlesi edindi. Ülkesinde pek de revaçta olmayan cazı tanıtma konusunda da istekle çalışan müzisyen, bu türle tanışmasını da bir kaza eseri olarak tanımlıyor. Kendisiyle beş yıl önceki İstanbul ziyaretinde yaptığımız röportajda başlarda esas ağırlık verdiği türün Fransız chanson parçaları olduğunu ifade eden müzisyen bir tavsiye üzerine caz dinlemeye başladığını ve tüm algısının değiştiğini söylemişti.

İstanbul Caz Festivali’ne ilk defa ev sahipliği yapacak olan Robert Koleji Konak Teras’ın Boğaz esintili ambiyansında cazseverlerle buluşacak olan Youn Sun Nah, geçmişte Metallica’nın şarkısını da seslendirerek dikkat çekmişti. ‘Enter Sandman’ı seslendiren Koreli müzisyen, bunu yaparken grubun hayranlarından çekindiğini de itiraf ediyor. Charlie Parker ve Miles Davis gibi efsanelerden etkilenerek bu müziğin büyülü dünyasına kapılan Youn Sun Nah, büyük konser salonlarının yanı sıra mütevazı caz kulüplerinde de sahne almaktan büyük zevk duyduğunu söylüyor.

Arnavutköy sırtlarındaki bu özel buluşmada Youn Sun Nah’a kontrbasta Brad Christopher Jones, gitarlarda Thomas Naim,  ve piyanoda Tony Paelaman eşlik edecek.

Yüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyorYüzyüzeyken Konuşuruz yeni albümüyle hiç bozmadan devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.