Anadolu Leoparı’na Hollanda’da en iyi film ödülü

'Anadolu Leoparı' filmine Hollanda'dan ödül. Emre Kayış'ın 2021 yapımı filmi, 9. Kırmızı Lale Film Festivali'nden En İyi Film ödülüyle ayrıldı. Festivalde Hale Soygazi Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne lâyık görülürken Ferit Karahan da 'Okul Tıraşı' filmiyle En İyi Yönetmen ödülünü kazandı.

Kültür Sanat 6 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
'Anadolu Leoparı' 2021'in en dikkat çeken yapımlarındandı.

‘Anadolu Leoparı’, Hollanda’dan ödülle döndü. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Kırmızı Lale Film Festivali’nde Emre Kayış’ın filmi En İyi Film ödülü kazandı. Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenen festivalin ödül töreninde, Türk ve Hollandalı jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu birinci seçilen filmin yönetmeni Emre Kayış’a ödülü takdim edildi. Kayış aynı zamanda 1000 euro ile ödüllendirildi.

‘Anadolu Leoparı’ filmiyle ödül kazanan yönetmen Emre Kayış, törende yaptığı açıklamada “Festivalde çalışan herkese emeklerinden dolay teşekkür ediyorum. Bizdeki etkinliklerin gelenek haline gelmesi biraz zaman alıyor. Onun için umarım çalışılmaya devam eder daha da güzel olur ve insanlar burada daha çok film izlerler.” dedi.

Film Festivali’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü Soygazi’ye

9. Kırmızı Lale Film Festivali’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi, Türk Sinemasının efsane oyuncularından Hale Soygazi’ye takdim edildi. 1972 yapımı ‘Kara Murat: Fatih’in Fedaisi’ ile sinemaya adım atan Hale Soygazi, kariyeri boyunca 50’yi aşkın film ve dizide rol aldı. 1950 İstanbul doğumlu Hale Soygazi, 2004’te Altın Portakal Film Festivali, 2022’de de Altın Koza Film Festivali’nden Yaşam Boyu Başarı Ödülü kazandı.

Soygazi, aldığı ödülün kendisini onurlandırdığını ifade ederek, “Çok memnun oldum ve çok güzel insanlarla tanıştım. Çok değerli insanlarla vakit geçirdim, onun için çok mutluyum, çok teşekkür ederim.” dedi.

En iyi yönetmen ödülü Ferit Karahan’a

9. Kırmızı Lale Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü ise ‘Okul Tıraşı’ filmiyle Ferit Karahan kazandı. 2021 yılında Türkiye’de gösterime giren ‘Okul Tıraşı’ büyük beğeni toplamıştı. Törende bir konuşma yapan Karahan, ödül için teşekkür ederek, “Çok sevindik. Hem Türk sinemasının burada tanıtılması için önemli hem bizim için de Hollandalı sinemacılarla kaynaşmamız önemli. O yüzden çok mutluyuz.” dedi.00

AKM'den Barbara Hannigan geçtiAKM’den Barbara Hannigan geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.