Mersin dünyanın dört bir yanından müzisyenleri ağırlayacak

Dayanışma, iyileşme ve aydınlanma temasıyla bu yıl 22-24 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, "müzik, insanlığın uluslararası dilidir" ilkesiyle yola çıkıyor. Festival, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle aydınlanma düşüncesiyle kurgulandı.

Kültür Sanat 20 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Mersin Uluslararası Müzik Festivali dayanışma, iyileşme ve aydınlanma temasıyla kapılarını açıyor. 21. kez düzenlenen festival, 22-24 Eylül tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak. Akdeniz’in bu önemli festivali, “müzik, insanlığın uluslararası dilidir” ilkesinden yola çıkıyor. Festivalin en önemli amacı ise tüm insanlığın evrensel müzikle buluşturmak olarak açıklandı. Sonbaharın ilk günlerinde gerçekleşecek festival kapsamında önemli müzisyenler sahne alacak.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde yıldız isimler

21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali programında dünya çapında isimler yer alıyor. Sanatseverler, Cumhuriyetin 100. yılında müzik kültürümüzü oluşturan ve kentin değerleriyle beslenen eserler de festival bünyesinde yankılanacak. Valilk ve Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Akdeniz, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir belediyeleri festivalin destekçileri arasında. Gelelim festival boyunca müzikseverlerin karşısına çıkacak isimlere.

Trompetiyle sansasyonel bir etki yaratan genç yıldız  olarak tanımlanan Lucienne Renaud Vary festivalin konuklarından. 24 yaşındaki solist 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında performans sergileyecek. Başkent Quartet’in eşlik edeceği konserde genç yıldız Vary, Piazzola’dan Dvorak’a uzanan repertuvarı seslendirecek. Mersin Kültür Merkezi’ndeki konser 22 Eylül’de gerçekleşecek. Cumhuriyete saygı duruşu niteliğindeki konserde ise Nazım Hikmet’in dizeleri üzerine 43. operasını tamamlayan Selman Ada’nın eseri seslendirilecek. 23 Eylül’de Nevit Kodallı Salonu’ndaki konserde soprano Dilruba Bilgi, bariton Caner Akgün ve piyanist Gökhan Aybulus sahnede olacak.

Festivale uluslararası yıldız

Koreli keman virtüözlerinden Soyoung Yoon 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin konıklarından bir diğeri. The Guardian’ın  “teknik mükemmellik” ve Gramophone’ın “titiz ve disiplinli” olarak nitelendirdiği müzisyen 23 Eylülde sahnede. Koreli kemancıya sahnede Tolga Atalay Ün idaresinde Festival Orkestrası eşllik ediyor.

Son olarak festival 24 Eylül’de özel bir buluşmaya ev sahipliği yapacak.İlhan Baran, Paul Taffanel ve August Klughardt’ın eserleri 24 Eylül’de Mezitli Mutlu Yaşam Köyü’nde.

Akbank Caz Festivali'nin sürprizi Erik TruffazAkbank Caz Festivali’nin sürprizi Erik Truffaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.