Dolar 19 lirayı aştı

ABD'deki bankacılık krizinin ardından uluslar arası piyasalarda doların yükselişe geçmesi, Türkiye'de de etkisini gösterdi. Dolar/TL dün kritik eşik olarak kabul edilen 19 seviyesini aşarak 19,30'a kadar yükseldi.

Ekonomi 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Doların ABD’deki bankacılık krizinin ardından bankacılık sektöründe yaşanan satışlar ve risk iştahının azalması ile küresel piyasalarda yükselişe geçti. Doların, majör paraların ortalaması karşısında değerini gösteren dolar endeksi, hafta başında 103,50’ye gerilemesinin ardından önceki gün 105 seviyesinin üzerine çıktı. Dün ise  küresel endişelerin azalmasıyla 104,50’den işlem gördü. Geçen hafta 18,90 üzerine çıkan dolar/TL, bu hafta döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe rağmen sınırlı yükseliş gösterdi. Kısa süreli 19,30 seviyesine kadar çıkan dolar/TL 19 civarına geriledi. Bu, kurun bugüne kadar işlem gördüğü en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

2022 yılında yüzde 40 yükseliş yaşayan dolar/TL, bu yılın ilk üç ayında yüzde 1,5 oranında yükseldi. TL, bu yıl gelişen ülke kurları arasında en az değişimi gösteren para birimleri arasında yer alıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.