Volkswagen’in gözü elektrikte: 5 yılda 180 milyar avro harcayacak

Alman otomotiv devi Volkswagen, gelecek 5 yıl için planladığı 180 milyar avroluk yatırım planının detaylarını açıkladı. Yatırımın büyük kısmı elektrikli araç için harcanacak.

Bilim Teknoloji 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Volkswagen, 2025'te satacağı her 5 otomobilden 1'inin elektrikli olmasını hedefliyor.

2025 yılında, sattığı araçların 5’te 1’inin elektrikli olmasını hedefleyen Volkswagen bu doğrultuda gelecek 5 yılda yapmayı planladığı devasa yatırımın detaylarını açıkladı.

180 milyar avroluk yatırım planına göre Alman otomotiv devi yazılım, batarya fabrikaları ve ek yatırımlar için bu meblağı harcayacak.

 

, Volkswagen’in Kuzey Amerika’daki varlığını güçlendirmek ve rekabetçi pazar Çin’de kuvvetli hale gelebilmek için yapacaklarını bir basın buluşmasında duyururken, 180 milyar avroluk yatırımın 3’te 2’sini batarya üretimi, yazılım geliştirme ve kritik hammaddelerin tedarik zincirini güçlendirmeye aktaracaklarını söyledi.

Blume, 2023’ü şirket için belirleyici bir yol olarak belirliyor. Volkswagen’in Avrupa’daki planının en önemli parçası da Wolfsburg’daki genel merkezin yakınında Salzgitter kentinde 2 milyar avroluk yatırımla hayata geçireceği pil fabrikası olacak. Bu tesis, Alman devinin ana batarya hücresi sağlayıcısı olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.